Fråga

Stoppa prenumeration från TxtNation/GetVidi

  • 28 December 2020
  • 3 svar
  • 4423 visningar

Hur kan man stoppa en prenumeration från TxtNation/GetVidi? När jag skickar STOP till 72221 går det inte fram och när man ringer det 020-nummer som anges i sm:et svarar ingen. Vet inte hur min son lyckats med detta och har ingen förhoppning om att få tillbaks de pengar som redan debiterats men vill inte behöva betala 50:- i 40 veckor!? 😳
Har kontaktat etiskarådet men just nu vill jag bara få stopp på prenumerationen. 


Detta ämne är stängt för kommentarer

3 svar

Användarnivå 4
Emblem +13

Hej @Towe ,

Riktigt tråkigt med sådana företag som försöker att dra in pengar på ohyggliga sätt. txtNation har dykt upp hos flera användare och oftast mer eller mindre omedvetet om prenumerationerna (Oavsett operatör alltså). Det är bra att du har kontaktat Etiska Rådet för hjälp med detta. Man kan läsa på deras hemsida att det har funnits tidigare gånger där de har hemställt att upphöra txtNationens abonnemangsavtal till exempelvis hos Telia som operatör.

 

Vidare kan jag tipsa att du kan stänga av Utland -och betal samtal.

För att inaktivera utlands-och betalsamtal på egen hand går du in på Inställningar på Mitt Vimla eller i Appen. 

Du kommer då se en på/av knapp under Utlands-/betalsamtal. När knappen är grå är utland-och betalsamtal inaktiverat och grön när den är aktiverat.  

Klicka på den gröna knappen för att inaktivera tjänsten. 

 

Sen kan man efter omständigheterna i vissa fall bestrida fakturan om det gäller ett avtal för minderåriga utan vårdnadshavarens godkännande då det ska vara ogiltigt, så länge företaget kan inte bevisa ditt godkännande. Läs mer här hos Hallå Konsument! https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/att-inga-avtal/ .

 

Hoppas att det löser sig för er och kanske att Vimla kan komma med bättre svar och åtgärd för händelser av denna karaktär.

 

Har upptäckt på min sons telefonabonnemang med samma dragningar, 50 kr/gång. Om jag stänger av utland och betaltjänster kommer detta då upphöra? 

Tänker att annars får vi byta operatör helt enkelt för hela familjen. Tacksam för svar antingen från VIMLA eller någon annan kunnig. 

Detta är urkasst skött! Såg idag att det pågått sedan i november. Vimla är väl en seriös operatör? 

Användarnivå 6
Emblem +50

Hittade det här hos Hallon forum:

Etiska rådet har i ett beslut daterat oktober 2011 skrivit följande ang "txtnation":

ERB:s beslut:
ERB hemställer till TeliaSonera Sverige AB att abonnemangsavtalet för företaget txtNations tjänst på kortnumret 72221 tillsvidare ska upphöra att gälla
.

 

@Felix_Vimla  @Emil_Vimla 

Är det nåt som ni Vimla skulle också kunna införa? Alla vet att dom är oseriösa? Om Telia kan göra det så kan ni det också. Vi vill att ni spärra företaget.