E-faktura

  • 9 January 2019
  • 11 svar
  • 2132 visningar

Går det att få e-faktura med Billogram?

Vill ha fakturan direkt till min bank så man inte behöver gå in här varje månad och ladda hem den.

Gillar inte autogiro, tack.


11 svar

@Amanda-Lennartsson för närvarande är det bara E-faktura som gäller med Billogram. Har provat det nu några månader, funkar bra. får fakturan i mailboxen, bestämmer när pengarna skall dras, sedan är det bara att "glömma" den. får ett mail när det är klart.

Användarnivå 1

Jag testade att anmäla mig till Billogram för att ta emot E-faktura från dem (de fanns registrerade som "Vimla/Billogram" hos min bank), men får detta meddelande:


Tyvärr är inte företaget anslutet till E-faktura via Billogram, så vi
kommer dessvärre inte att kunna leverera e-fakturor till din
Internetbank.

Vilken skulle antyda att Vimla inte är anslutet till E-faktura via Billogram, men det är ju konstigt med tanke på att de sagt att de eftersträvat att införa detta i och med flytten till Billogram. Jag förstår inte riktigt vad problemet är.

Användarnivå 6
Emblem +1

@Rasseman

Med E-faktura menar man vanligen faktura som går direkt till banken, inte faktura som mailas ut.

@Amanda-Lennartsson och @Olov-Günther-Hanssen, Vimla har sagt att E-faktura genom Billogram ska komma. Oklart när dock, utvecklingen av nya funktioner går inte alltid så snabbt som man skulle önska.

@mlo Naturligtvis går fakturan till banken, pengarna dras ju därifrån men jag får info via mail om det hela, det var så jag menade.

Användarnivå 1


Själv bytte jag från Klarna just för att få min faktura direkt till banken, nu är det ju ingen som helst skillnad mellan Klarna och Billogram det är ju exakt samma sak med fakturor via email.

Förstår inte riktigt denna "ökenvandring" som Vimla måste göra för att för införa E-fakturor, en vanlig faktura som går direkt till banken är det enklaste för mig som kund.

Jag efterfrågar också denna funktion, jag vill ha mina fakturor samlade på ett och samma ställe. Gillar inte heller autogiro.

I framtiden kommer vi kunna erbjuda även e-faktura med vår nya betalningspartner, men till en början är det bara faktura via e-post som tidigare.

Hej @Isabelle_Vimla, framtiden är här nu men e-faktura lyser med sin frånvaro.


Jag förstår varför ni inte gör det, men det börjar snart bli ett problem där Vimlas goda rykte dras ner för att ni är ovilliga att betala extra för tjänsten e-faktura.

Användarnivå 1

Ursäktar att jag tar upp en gammal tråd. Mailade Vimla om e-faktura och fick detta svar:

 

I dagsläget är det inget vi kommer införa men jag ska självklart lyfta dina synpunkter vidare. 

Ja de kan ju börja med att samla ihop alla kommentarer här ifrån forumet :) eller de användare som ville ha efaktura kanske inte är kvar :) 

Användarnivå 5
Emblem +52

Hejsan allesammans!:wave:


Så som det ser ut i dagsläget, och som vi tidigare har skrivit, är e-faktura inget som kommer att komma inom kort. Skulle detta ändra sig så kommer vi givetvis att uppdatera er kring detta. :tada:

 

(Följ gärna tråden via 

så har vi en och samma tråd för just e-faktura)

Svara