Betalt för SMS?

  • 3 December 2019
  • 57 svar
  • 130 visningar

Ni har tagit betalt för SMS som är skickade inom Sverige. Varför?


57 svar

Samma för mig, står att det är utlandssms men det är det inte.

Ja, precis. För mig gäller det 8 st SMS mellan den 21/11 och 27/11 som är registrerade som utlandstrafik trots att det står "SMS från Sverige till Sverige".

Två för mig den 26/11

@Kurt-Granqvist

Jag har också fått noterat att jag ska betala 30:- för sms till utland trots att jag inte skickat nåt.

Samma för mig, står att det är utlandssms men det är det inte kollade till vem jag skickat det till en kompis när jag satt i soffan och gjorde det debiterades 1 kr för det fastän han var i svergie

Här har de tagit betalt mellan 20 till 26 november, en extrakostnad av 32 kronor, samtidigt har vi avstängt utlands och betalsamtal men fick den kostnaden ändå!

Jag har också fått att jag ska betala extra för sms till utlandet

Samma för mig också på minst ett av våra abonnemang (Vimla 2.0). SMS från Sverige till Sverige står det i specen. Det är till vanliga svenska mobilnummer (Telenor), 6st i November och hittills 7st i december.

Jag fick också ett påslag på fakturan i november på 21 kr för utlands sms, som jag inte har skickat

På min faktura står det 2,50 för ett sms fakturan steg 100 kr på en dag @Bengt-Thomas-Kenneth-Ljung

Fick ni betala fast att det är fel @Martin-Pollack

Användarnivå 4

samma här! Står även att vissa sms är skickade till Ryssland. Varje sms kostar 0,70 kr. Otroligt fel av Vimla. Hur ska de kompensera ett sådant här otroligt fel???

Tusan vad skumt inte ska väl folk behöva betala för deras dumheter @Andyman

Jag har dock bara 1 sms som är registrerat som utlandssms, men det är fortfarande fel.. skällde på min son tills jag såg att de var hans mormor han skickat till 😂 någon som fått svar från Vimla eller ska man behöva sätta sig i chattkön imorgon?

Jag har oxå 2 abonnemang som har samma fel, 0,70 öre debiteras för sms. Någon som fått bra svar från vimla, bestrider ni fakturan.

@Lotta-Larsson

Nä, jag har på faktura till mailen och förfallodatum är 28 december, så väntar med att betala tills de skickat rätt. Har kontaktat Vimla idag för detta och får se om jag får meddelande om det i morgon.

Jag skall betala 10:50 för utlandssms i december, trots att jag inte skickat något.

Kollar jag kommande betalning för januari 2020 så skall jag betala 13:30 för utlandsms.

Ärligt talat Vimla, vad sysslar ni med? Ni har har lovat mig ett flertal gratismånader för

strul som ni har varit ansvariga för, har väntat ca: över ett halvår på den kompensationen

men ännu inte hört något.

Nu skall ni ha betalt för sms som inte skickats, i Januari som inte ens har startat?

God Jul era tomtar...

Kan också stämma in i kören gällande felaktigt debiterade sms (sms inom Sverige som blivit debiterade som sms till utlandet). För mig har detta inträffat under perioden 21/11 kl 15.51 till 26/11 kl 14.26. Totalt 8 sms till två kontakter, varav den ena är vimla och andra är comviq.

Gissar på att det lär komma en korrigerad faktura på detta då det verkar ha hänt flera inom samma period. Jag har också mailat Vimla för att fråga vad som hänt.

Tillhör även gänget som har blivit felaktigt debiterad för utlandssms fastän personerna i fråga har befunnit sig i Sverige. Det är inga större summa, 3 st. á 0,70 kr, men det är mer sättet som retar mig. Vad blir det nästa gång?

Någon som vet om man kan chatta med dom fortfarande har skickat mail men får inget svar? Tänker inte betala 100 kr mer för något jag inte är ansvarig för

Det verkar faktiskt som om alla sms:en räknas som utlands-sms även i december.

Samma problem här. Både för december och januari har jag fått att jag ska betala för utlandssms. 18 kr på december -räkninge och 16 på januari räkningen

Inga stora summor precis men principen.

Användarnivå 5
Emblem +1

Hej!


Alla som har råkat ut för det här kommer få motsvarande justering på sin nästkommande faktura.


Ber hemskt mycket om ursäkt för problemet.


/Viktor

Tack för återkoppling @Viktor_Vimla

Kommer detta att bevakas på januarifakturan åxå? Alla sms som jag skickat idag har lagts till och debiteras på januarifakturan. /Mats

Svara