Fråga

Autogiro

  • 17 May 2021
  • 2 svar
  • 119 visningar

Hej!

Hjälpte min gamla mor (93 år) för ett tag sen att skaffa ett Vimla-abbonemang till sin

mobiltelefon (av enklare sort). Då hon inte har varken en e-mejladress eller Mobilt Bank-ID

så kommer fakturorna till min e-mejl. Finns det någon möjlighet att skaffa autogiro ändå eller kan

man få en fysisk faktaura hemskickad på posten?


2 svar

Emblem +3

Hej @Jannefux

Tack för att du kontaktar oss. 

Tyvärr så behöver man ha mobilt bank-ID för att kunna aktivera ett autogiromedgivande för sina fakturor ifrån oss. I dagsläget har vi valt att endast skicka ut våra fakturor via mejl, både av miljö- och kostnadsskäl.

Det går även att ha kortbetalning som betalmetod via oss, det fungerar på samma vis som ett autogiro. Skillnaden är istället att det dras ifrån kortet som är inlagt på abonnemanget. Om ni skulle vilja ändra betalmetod så har vi en FAQ för hur man ändrar. Jag länkar den till er här nedanför.  

 


Självklart ska jag ta vidare till ansvarig avdelning att fakturor via post och autogiromedgivande utan mobilt bank-ID önskas, så vi kanske har möjlighet att ta fram en sådan möjlighet i framtiden. 

Önskar dig en fortsatt trevlig dag! 

Användarnivå 6
Emblem +50

Hej @Jannefux 

Nu har jag inte testat den metoden men om det är autogiro du är ute efter för din mor.

Idag får du hennes faktura till din email adress. Via den fakturan som har kommit till dig kan man ansöka om autogiro, vad händer om du använder din bank id? Jag tror då dras månadsavgiften från ditt bank konto? Du kan sedan be din mor att auto överför varje månad den summan som månadsavgiften till dig så du får tillbaka dina pengar.

Som sagt jag har inte testat metoden men teoretisk så kan det gå. Jag tar inget ansvar för metoden, det är upp till dig att avgöra om du vill prova det själv.

Vad jag vet så kan man hjälpa andra att betala andras faktura med Swish, När man klicka i fakturan betala med Swish och sen mata in swish nummer så kommer man till betalning. Sedan är det bara betala som vanligt.

Så kanske liknande med auto giro.

 

 

 

Svara