Vimla utomlands

  • 25 February 2015
  • 2 svar
  • 79 visningar

Hej,
Vill bara höra mig för om vimla utomlands. Ska till Norge- Oslo nästa vecka och undrar bara om man ska aktivera utland innan eller när jag är på plats? (Vimla söker väl upp aktuell prislista?). Ska bara vara över helg och kommer bara använda sms/ringa, brukar annars stänga av surf då jag är osäker på hur mycket det drar.

En annan fråga- jag kan väl ta emot samtal/sms här hemma i Sverige utan aktivering genom "mina sidor"? Vore ju konstigt annars tycker jag.

Tacksam för svar 🙂

2 svar

Användarnivå 6
Emblem +6

Tror inte det spelar någon roll om du aktiverar innen avresa eller när du är på plats, men för säkerhets skull så skulle jag aktivera funktionen innan avresa.

 

Funktionen påverkar inte inkommande samtal/meddelanden i sverige. Jag har inte utlandssamtal aktiverat och några probelm med att ta emot samtal/meddelanden har jag inte märkt.

 

Vad gäller priser utomlands finns dessa på vimlas sida.

https://vimla.se/om-mobilabonnemanget/#!/utomlands/norge

Användarnivå 6
Emblem +5

Eftersom du måste aktivera det på Mitt Vimla så skulle jag rekommendera dig att göra det innan och gärna i god tid.

 

Priser kommer du få via SMS när du kommer in i Norge. Tänk dock på att surfpriserna förmodligen är felaktiga (så var det för mig i andra länder). Så kolla dessa i förväg på Vimlas sida så vet du vad som gäller.

 

Utan aktiveringen så kan du ta emot meddelanden och samtal från utlandet. Aktiveringen är till för kostnader som inte ingår i Vimla abonnemanget, så som utland/betal-samtal/sms. Då det kostar att ta emot samtal i utlandet t.ex. så behöver du därför aktivera på Mitt Vimla för att använda abonnemanget utomlands.

Svara