Vad händer när man surfat upp 10 Gb i Europa om man behöver mer surf, kan man köpa till?

  • 28 June 2018
  • 4 svar
  • 11 visningar

Dottern åker snart till Österrike, undrar vad som händer när/om hon surfar upp 10 Gb på en vecka, hon har surfpott på ca 40 Gb sparat, men vad hjälper det om det stryps efter 10! Kan man Köpa till uppgradering eller man måste byta operatör?


4 svar

@Patrik-Jaenecke

Hejsan!

När du surfat upp dina 10GB/mån inom EU så får du ett sms som informerar dig om att surfen är slut och du blir blockerad för att surfa mer. Du kan köpa extradata som vanligt på Mitt Vimla (1GB för 45:-) för att surfa mer.

Användarnivå 6
Emblem +6

@Patrik-Jaenecke Vill man surfa mer än 10 GB inom EU så är varken Vimla, Hallon, Halebop eller Comviq rätt val då de erbjuder max 10 GB och sedan behöver man köpa mer surf. Då kanske det är lämpligare att skaffa ett lokalt sim-kort, nackdelen blir ju att man får betala kostnaden för och ringa till utlandet om du vill ringa din dotter. Men dagens ungdomar är väl så pass uppkopplade att man kan ringa via någon app.

Vad jag vid en snabb koll kan se har inte ens Telia, Tele2, Telenor eller Tre möjlighet att surfa upp hela potten utan man begränsar till en viss mängd man kan använda beroende på vilket abonnemang man har.

Tack för era svar, Telenor har begränsning på 100Gb per månad, de andra har jag inte kollat upp, men tror att man gör rätt i att skaffa lokalt sim för surf, och att ha dubbla telefoner (om man nu har det så bra ställt).

@Patrik-Jaenecke

Jag satt och kollade upp alla svenska operatörer för en vecka sedan, Telenor hade generösast surf inom EU. Om du inte tror att hon kommer klara sig på 100GB så måste ni börja kolla lokala alternativ. Telenor tycker jag verkar som ett ok alternativ om man väljer utan bindningstid, men kom ihåg att man har 1 månads uppsägningstid (denna information framgår inte direkt tydligt när man beställer).

Svara