Vad händer med surf i Storbritanien när dem går ur EU 31 mars?

  • 2 January 2018
  • 4 svar
  • 40 visningar

Vad händer med möjligheten att surfa i Storbritanien nu när dem går ur EU 31 mars?


4 svar

Användarnivå 6
Emblem +6

@Robin-Håkansson Storbritannien lämnar inte EU den 31 mars i år. Hur det blir när de lämnar EU vet ingen ännu eftersom det inte är förhandlat klart om vilka villkor som Storbritannien kommer ha mot EU när de lämnat unionen.

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Londo...

Användarnivå 4
Emblem +1

@Robin-Håkansson Som @MikaelE skriver är det inte i år (2018) som Storbritannien lämnar EU. Det är först nästa år, den 30:e mars kl. 00.00 svensk tid, som Storbritannien formellt lämnar unionen. Hur det blir därefter vet ingen idag då parterna i år ska förhandla fram den framtida relationen mellan EU och Storbritannien. Det är inte helt osannolikt att samma roamingregler fortsätter gälla, i alla fall under en tvåårsperiod. Storbritanniens premiärminister har nämligen sagt att hon vill ha ha en övergångsperiod från 2019 på två år med EU för att få nya regler och lösningar på plats. Vi får se hur det blir men t o m mars 2019 kan vi roama på som vanligt i hela Storbritannien!

@Robin-Håkansson sa:

Vad händer med möjligheten att surfa i Storbritanien nu när dem går ur EU 31 mars?


Mig gissar att inget alls ändras eftersom det ju redan nu fungerar med länder utanför EU. Det är ju mer upp till UK om dem vill göra den affärsuppgörelsen. Mig har svårt att tänka jag att det skulle vara någon fördel att stå utanför det samarbetet.

Användarnivå 4
Emblem +1

Ett förtydligande: Man kommer även efter Storbritanniens EU-utträde kunna surfa i Storbritannien. Roaming är i grunden ett avtal mellan två operatörer som ger tillgång till ett mobilnät i ett specifikt land, t.ex. Telenor och Vodafone, att Telenors kunder kan använda sig av Vodafones mobilnät i Storbritannien. Den biten kommer inte EU och Storbritannien peta i, ser det som osannolikt. Det EU "lagt sig i" och reglerat är roamingpriserna, dvs Telenor och Vodafone har inte kunnat prissätta själva de priser som ska gälla när Telenor-kunderna besöker Storbritannien och använder sig av Vodafones mobilnät för samtal, sms och surf. Om den regleringen kommer gälla (eller något annat) efter utträdet är, som sagt, oklart.

Svara