Thailand, hur köper jag paketpris?

  • 13 October 2019
  • 10 svar
  • 39 visningar

Hej
Vimla har paketpris på 69 kr dygn (max 250 MB).

Hur beställer jag detta?10 svar

Användarnivå 3
Emblem +1

Hej @Kristina-Kjällbring!

Du behöver ha dataroaming aktivt i telefonen, samt vara uppkopplad till en Thailändsk operatör för att få "Välkomst-smset", där du kan tacka ja till detta 👍

O telefonen ej kopplar upp automatiskt kan du välja en operatör manuellt. För guide över detta kan du söka på "återanslut" under support-sidorna!

Lycka till, & ha en härlig semester! 🌞
Mvh Mimmi

Användarnivå 6
Emblem +1

@Mimmi_vimla

Det där stämmer väl inte? Är det inte så att man tackar ja genom att börja surfa över mobilnätet? Alltså så fort man låter sin telefon koppla upp med dataroaming aktiverat.

Du får det att låta som om man i välkomst-SMS:et får välja att tacka ja eller inte, men så har det aldrig funkat för mig. Jag har visserligen inte varit i Thailand men jag har använt Vimlas datapaket i många andra länder och aldrig fått någon fråga.

Så fort man surfar så har man aktiverat dagens datapaket.

Tack! @Mimmi_vimla

Användarnivå 3
Emblem +1

Hej @mlo!

Du har helt rätt, i och med att du aktiverar dataroaming så köper du ett datapaket. Det jag ville få fram var att du får Välkomst-sms när du kopplat upp mot en operatör, men jag uttryckte mig klumpigt! Ber om ursäkt, och tack för din uppmärksamhet!

Mvh Mimmi

Ok så det innebär att jag när jag kommer fram behöver välja dataroaming i telefonen.
Blir det max 69 kr/dygn enligt prislistan, d v s ingen risk att man blir debiterad mer än detta vid surf?
Vad händer när jag når 250 MB, upphör surfmöjlighet då?
Om jag vill ha detta varje dag under vistelsen, hur gör jag då?

Användarnivå 6
Emblem +5

@Kristina-Kjällbring tänk på att surfen går efter svensk tid. Men ja, du aktiverar dataroaming i mobilen och så länge det är aktiverat så kommer du betala 69kr per svenskt påbörjat dygn. När surfen tagit slut för mig så har jag kunnat surfa vidare med 32 kbps i hastighet, dvs långsammare än långsammast med Vimla 1.0. När det blir nytt svenskt dygn så återställs hastigheten och nya 69kr dras och ger full hastighet upptill 250 MB.


Fint, tack för svar. @Michael

En annan fråga, gällande en annan Vimla-telefon. Hur gör jag för att inte få inkommande sms och telefonsamtal eller surfa med mobildata, men ändå kunna surfa på wi-fi?

Stänger jag av roaming och mobildata?

Användarnivå 6
Emblem +5

@Kristina-Kjällbring jag hade satt den i flygläge och därefter aktiverat wifi :)

Tack! @Michael

Svara