Telefoni i Spanien

  • 4 May 2015
  • 3 svar
  • 37 visningar

Vilka operatörer använder Vimla i Spanien? Tänker närmast på området kring Alicante.


3 svar

Användarnivå 5
Emblem +2

Kryssa i att du tillåter roaming samt att du låter mobilen välja nätverk automatiskt så connectar den till rätt operatör. Du kan se inne på telenor vilka länder Vimla stödjer. Vodafone Spain borde vara ett alternativ http://www.telenor.se/privat/kundservice/utomlands/i-utlandet.html?type=postpaid&country=tcm:26-850&func=services&ctype=consumer

Felaktig länk där. Sidan kunde inte hittas står det. Du behöver aldrig egentligen bry dig om vilken operatör det står i displayen eftersom vimlas utlandstjänster är operatörs neutrala. För att göra det så enkelt som möjligt för kunden.
Användarnivå 6
Emblem +1

Ja här har ännu en gammal tråd plockats upp...

När den nu ändå blivit väckt kan jag delge mina erfarenheter av till exempel Spanien och faktiskt tillföra tråden nåot:

Alldeles oavsett vad mobilen automatiskt ansluter till kan det för att få bra surf vara nödvändigt att manuellt välja nät för att få bra/snabb anslutning. Vodafone ES (i andra länder byts förstås ES ut mot t.ex. DE i Tyskland) brukar vara det Telenor/Vimla hamnar på, men tycker man det går slött eller verkar trångt på nätet gör man en sökning och provar att ansluta till något annat.  Vodafone har bra täckning i Spanien, men vid speciella event kan det vara bättre att koppla upp sig med någon annan. T.ex. vid vissa sportarenor och evenemnag verkar Movistar (Telfonica Moviles tror jag de står som i nätlistan) vara med som sponsor och verkar då koppla på lite extra kapacitet.

Svara