Telefonen kan inte ansluta till nätet utomlands

  • 24 March 2016
  • 15 svar
  • 49 visningar

Hej!
Jag kom precis till Tyskland och min telefon kan inte ansluta till något nät. Får bara ingen service. Hur kan jag fixa det?

15 svar

Användarnivå 6

Har du öppnat ditt abonnemang för utlandssamtal på Mitt Vimla? 

Hej!

Jo den har öppnats för att användas utomlands innan jag åkte iväg. Provade även att göra det igen och det fungerade inte ändå. Har också startat om mobilen men inget hjälpte

Pröva att gå in under telefonens Inställningar.

Titta under Mobilnätverk (eller liknande)

Gå in under Nätverksoperatör (välj Nätverksoperatör)

Du ser då Tillgängliga nätverk (förhoppningsvis)

Kolla om det står Automatisk nätverksanslutning

Pröva att välja Manuell (i Tyskland har jag haft One och T-mobile som operatörer)

Användarnivå 6
Emblem +5

@AlexanderL

 

Låter som det är något strul med "öppningen/aktiveringen" av utland för dig. Ta kontakt med Vimla på chatten om du inte redan gjort det, https://vimla.se/kontakt 

 

Jag befinner mig i Tyskland just nu och allt rullar på fint. Nytt verkar även vara att man numera får in Vodafone 4G. o2 på 3G har jag även hamnat på vid ett tillfälle och även det fungerar fint.

Användarnivå 4
Emblem +1

Jag var i Tyskland under påskhelgen och det fungerade för mig också (hamnade på Vodafones nätverk).

Användarnivå 5
Emblem +2

Ingen som nämnt att roaming ska vara aktivt på mobilen... Kanske det som strular?

Användarnivå 6
Emblem +6

Beror nog på telefonen om det ens finns möjlighet att stänga av/slå på roaming. På ios finns inte det alternativet, roaming kan endast stängas av/slås på när det gäller mobildata. Hur det ser ut på andra operativ vet jag inte.

Användarnivå 6

Likadant på min Android. Man följer helt enkelt den procedur som @barpappan förklarar. Är telefonen satt till automatiskt är roaming på, eller om man manuellt väljer något av näten man ser.

Användarnivå 5
Emblem +2

Ni har rätt, fel av mig. Det är tydligen bara data som roamingen gäller för under inställningarna på min mobil.

Jag har nu varit i kontakt med supporten och det var någon inställning som krånglade. Provade att roama manuellt men det fungerade inte heller. Och ja roaming var påslaget för telefonen

 

 

Samma här, funkade inte och var tvungen att kontakta support för att få igång det.

Mattias
Är på mallorca och har aktiverat utomlands samtal och har roaming igång, men kan inte koppla upp mig ändå. Nån som kan hjälpa mig?
Användarnivå 6
Emblem +1

Har du provat att ansluta manuellt till olika nät? Ofta behöver man göra det, och det kanske inte funkar på första nätet man provar.

Användarnivå 5
Emblem +4

Välkommen till forumet @AndersS! Det @Asawi beskriver brukar lösa problemet med uppkopplingsproblem utomlands. Kom ihåg bara att det gäller mobilnät och inte wi-fi :) 

 

EDIT: Kan tillägga att du efter att du anslutit manuellt till ett annat nät kan låta telefonen återansluta automatiskt och välja mobilnät själv. 

Nu funka det! Tack för hjälpen!

Svara