Täckning & surf i EU

  • 6 August 2018
  • 7 svar
  • 31 visningar

Jag har under detta är (2018) varit i fyra olika länder i Europa! Alla tre länder med på Vimlas lista som länder där Vimlas abonnemang skall fungera som vanligt. Dessa länder är Tyskland, Italien, Danmark och Spanien, inte i något av dessa länder kunde jag ens få täckning! Jag gjorde precis som Vimlas support bad mig att göra i inställningarna men kunde fortfarande inte kontakta någon! Jag tycker inte att dessa fyra länder skall stå på Europa listan då det inte stämmer!


7 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

Jag har varit i Tyskland, Spanien och Nederländerna utan några problem alls, så visst ska länderna stå med!

Allt tyder på att det är din mobil som trilskas med dig. Har du Roaming påslagen i mobilen?

@Niklas-Aagaard

Hej Niklas!
Listan på supportsidorna gäller för de nya simkorten, inte det gamla som du har. Det gamla simkortet fungerar i hela EU så länge du har utlands- och betalsamtal aktiverat på abonnemanget.

Det aktiverar du på Mitt Vimla under Inställningar innan resan, så ska det fungera nästa gång!

@Isabelle_vimla

Som sagt så gjorde precis allt som supporten bad mig att göra! Slog på utlandstjänsten, startade om, testade att välja operatör manuellt, nollställde mobildata inställningar, absolut det kanske är min telefon det är fel på för den strular med annat, men min lillasyster som precis fått si telefon som också har vimla, fungerade det inte heller för!

Användarnivå 6
Emblem +1

@Niklas-Aagaard Slår du på Utland(betalsamtal när du redan är utomlands tar det upp till 48 timmar innan det slår igenom. Även roaming måste vara påslagen. (Det är en inställning i mobilen, inte i Mitt Vimla))

@Niklas-Aagaard

På abonnemanget kopplat till denna mail så är utlandssamtal inte aktiverat på abonnemnget. Testa gärna att aktivera det innan du åker och om det inte fungerar nästa gång är du välkommen in i chatten så kan vi kika på om det är något fel direkt!

@Isabelle_vimla

På den här mailen finns det tre abonnemang, jag hade slagit på utlandssurfen och roamingen var ihåg, och oavsett om den va igång innan eller inte så borde den ha kommit surfen kommit igång då jag har varit utomlands mer än en vecka varje gång

@Niklas-Aagaard

Det går inte att ha flera abonnemang på samma mail och det abonnemang som är kopplat till den här mailen har utlandstjänster av, men återkom gärna i ett PM med vilket nummer det gäller så kan jag hjälpa dig vidare :)

Svara