Surfzoner utomlands

  • 16 December 2015
  • 3 svar
  • 5 visningar

Användarnivå 6
  • Tekniskt geni
  • 1044 svar

I SMS:en man får utomlands står att det kostar x kronor att surfa ett dygn "inom zonen". Vad är zonen? Landet man är i? I fallet EU, inkluderas också andra EU-länder? Om jag lyfter från Kastrup på morgonen, mellanlandar i Tyskland och når Frankrike framåt lunchtid, surfar jag då i/betalar för tre olika zoner om jag har roaming påslagen hela vägen?


3 svar

Användarnivå 6
Emblem +5
Ställde samma fråga som du för några månader sedan. Svaret var att så länge du är i zonen så debiteras du inte flera gånger. Så blir 29kr för 100mb för alla 3 länder.

@Viktor kanske kan svara vad som händer ifall man åker samma dygn i flera zoner, det undrar jag. Dvs en 29kr zon och en 49kr zon på samma svenska dygn.
Användarnivå 6

Jo, förstår att jag bara debiteras en gång så länge jag är kvar i zonen, men frågan är hur zon definieras. Om jag förstår dig rätt så räknas alla länder med samma pris som en och samma zon. Vimla får såklart gärna bekräfta eller förtydliga. @Viktor?

Användarnivå 5
Emblem +1

@mlo @Michael: Så länge man håller sig inom samma zon(där kostnaden är desamma för surfen) så debiteras man endast en gång per dygn, men skulle du åka genom två zoner under samma dygn och surfa i båda så kommer du debiteras för båda zonerna.

 

/Vickan

Svara