surf utanför EU

  • 25 October 2017
  • 7 svar
  • 413 visningar

kan någon förklara vad som gäller med surf utanför EU?

Kan man köpa till något?


7 svar

Användarnivå 6
Emblem +6

@Rebecka-Carlander Det går inte att köpa till något och det finns inga extra paket för surf utanför eu att köpa. Priserna utanför eu finns under respektive land på: https://vimla.se/priser Vad jag kan se betalar man en avgift per dag som varierar per land och hur mycket data man får för den kostnaden.

@Rebecka-Carlander

Det som gäller är att man från den 15:e november inte kommer kunna använda mobilen utomlands om man har det minsta abonnemanget hos Vimla, det med 60 samtal/600 sms och 2GB data (3GB om man är pensionär eller student). Detta gäller både inom och utanför EU. Nej det finns inga paket man kan köpa utan priserna man har för data/samtal/sms utanför EU hittar du en bit ner på denna sida:

https://vimla.se/priser

Edit: Kan väl lägga till att om du ska resa utomlands innan den 15:e november och har det minsta abonnemanget går det utmärkt, men prislistan här ovanför gäller såklart.

@Spotify


Vad menas med att mobilen inte kan användas alls? Att jag inte kan ringa/smsa/surfa mobildata eller även att andra inte kan nå mig? Jag ska till Thailand 2 veckor i januari-februari och kommer ju då ändå knappt använda mobilen förutom wi-fi men det känns ju dumt om ingen kan nå mig heller?

@Amanda-Weimar

Varken utgående eller ingående samtal/sms kommer fungera, så nej, ingen kommer kunna ringa/smsa till dig. Du behöver uppgradera till fria samtal eller uppgradera din data om du vill kunna ta emot samtal/sms när du är i Thailand. Det enda som kommer fungera som vanligt är ju wifi, så WhatsApp, Skype och liknande tjänster fungerar självklart så länge du har tillgång till wifi.

EDIT:

Du bör ta en titt på prislistan för Thailand, att ta emot sms är gratis men att svara på samtal skulle kosta dig 9,5kr/min. Din mobilräkning kommer dra iväg väldigt snabbt om du svarar på samtal när du är i Thailand:

https://vimla.se/priser?country=Thailand

@Amanda-Weimar

En lösning kan vara att du tillfälligt skaffar ett Comviq Kontant och fyller på det med t.ex. Amigos-påfyllning.

De har avsevärd mycket lägre utandspriser. Vimla är cirka 2 gånger dyrare. Kolla på sidan:

https://www.comviq.se/utland/thailand

@Spotify @Borjeg Tack! Har inte tänkt använda mobilen jättemycket, inte svara på samtal men vore ändå bra att veta att den inte är helt obrukbar om någon försöker få tag på mig via sms t.ex.

Men jag har nu fått mejl från Vimla om att EU.spärren ska senareläggas, betyder det att spärren för länder utanför EU också senareläggs?

@Amanda-Weimar


Yes, det är samma spärr för utlandssamtal på minsta abonnemanget, både inom och utanför EU :)

Du hittar priserna för utlandssamtal utanför EU på vimla.se/priser och söker på det landet du funderar över!

Svara