Sim funkar ej i Tyskland

  • 15 December 2018
  • 24 svar
  • 44 visningar

Hej är för tillfället i Tyskland men jag kan inte ringa, smsa eller använda data fast det står i appen att jag har på utlandstjänster. Jag har vimla 2.0 och det står att den ska fungera i Tyskland men har ej gjort det! har mailat om detta två gånger och inte fått svar.


24 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

Har du roaming påslaget i mobilen? Hade du "utland" påslaget innan du lämnade Sverige? Provat att söka nät manuellt?

Jag har både roaming på och sökt nät men varje gång jag försökte koppla till nät stod det att sim kortet ej hade den möjligheten @Asawi

Användarnivå 6
Emblem +1

@Shadi-Fetanat Så trist! Då är det tyvärr stor risk att det är Vimla 2.0 som inte funkar som det ska. Tyskland var ju ett land som inte fanns med bland roaming-länderna förrän rätt nyligen.

Vore intressant att få höra om någon annan haft fungerande roaming i Tyskland med 2.0 (Jag var själv där nyss, men jag har inte bytt till 2.0)

Användarnivå 1

@Shadi-Fetanat

Kan bekräfta att Vimla 2.0 inte fungerar i Tyskland. Jag och min man var där 9-11 dec och kunde varken ringa, sms:a eller surfa, vi har LG och Nokia-mobiler. Kontaktade Vimla två gånger om det men de har fortfarande, föga förvånande, inte svarat oss. Innan vi åkte kollade vi listan över vilka länder det nya kortet skulle fungera i och Tyskland fanns med på listan. Korten fungerade i Danmark men när vi kom in Tyskland bara dog de. Vi sökte olika operatörer och kunde ansluta, men det dröjde bara några minuter innan mobilerna dog igen. När vi reste hem och kom in i Danmark så fungerade mobilerna igen. Grymt dåligt av Vimla att inte ens nämna vilka problem som finns med de nya korten.

Användarnivå 6
Emblem +1

@Ewa-Nielsen Jättebra att få veta detta! Eller... det är ju egentligen jättedåligt, men bra att få veta det dåliga innan man står där med icke-fungerande mobil.

Jag ska tillbaka till Tyskland flera gånger nästa år så jag hoppas verkligen att jag slipper byta till 2.0 innan det garanterat fungerar. Kan väl i och för sig nämna att även om det fungerade med "gamla" Vimla när jag var där för några veckor sen var det lite strul att få igång det just i Tyskland. Fick inget välkomst-SMS och det var som om det inte uppfattades att jag försökte roama i Tyskland. I Spanien kom både välkomst-SMS och funktion i stort sett omgående. Särskilda problem med just Tyskland tro?

Användarnivå 5
Emblem +20

@Shadi-Fetanat @Ewa-Nielsen Tyskland ska fungera med vimla 2.0 och om det ej gör det så är det super bra att ni hör av er, gärna via chatt då vi just nu har extremt mycket i vår mailkö och längre svarstider. Beklagar verkligen om ni ej fått återkoppling.
Chatten öppnar just nu kl 13.00-17.00 fram tills det nya året.
När ni befunnit er i Tyskland, testade ni att manuellt välja operatör och låsa till 3 G nätet i era mobiler?
Om inte så är detta något som jag starkt rekommendera att man provar. Operatören som just nu är den som fungerar med Vimla 2.0 är Telefonica, det är alltså denna man ska manuellt välja om man provar stegen jag skrev ovan.

Täckning för Telefonica i Tyskland:

http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?n...

Användarnivå 6
Emblem +1

@Jan-Sjöberg

Dålig täckning på LTE men bra på 3G och full på GSM. Så det borde inte vara täckningen som är problemet här.

Kan tyvärr fylla på. Ingen fungerande Vimla 2.0 i Belgien/Bryssel. Provat manuellt också. Hade jag anat detta hade jag aldrig bytt sim. Skulle ju fungera? Har inte Vimla ens koll på var deras kort fungerar? Min frus gamla vimlakort fungerar. Supporten har svarat på ett mail i fredags sen dödstyst. Nu kommande julhelg. Får nog förvänta mig att ha marginell nytta av min mobil på denna resan. Otroligt dåligt att uppge så vilseledande info!!!

Vi har samma problem i Tyskland. Tre olika mobiler (familj) med nya Vimla-SIM-kort. Ibland funkar det om man välja manuellt O2 (Telefonica), men aldrig för en lång tid. Samma problem på 2G, 3G och 4G.

Har nu åkt genom Danmark, Tyskland och Belgien. Mitt gamla sim funkar finfint, sonens 2.0 funkade i Danmark sen lade det av helt. Återkommer med hur det blir i Frankrike.

I Frankrike funkar 2.0 utan problem för tillfället!!

Så här blir det i Tyskland. Vimla 2.0 som SIM2 och Telenor som SIM1. Min frus Vimla fungerar dock, men bara ibland, lite Edge och 3G... I Danmark fungerade allt...


Användarnivå 5
Emblem +20

@Carolina-Bellenger @Mathias-Hermansson @Christoph-Matthei @Fredrik-Per-Mikael-Odén @Peter-Van-Gheel

Ni som har Vimla 2.0 och befinner er i Länder som det ska fungera i (ex Tyskland och Belgien) och det inte fungerar så är det super viktigt att ni hör av er till oss gärna via chatt med exempel där tidpunkter och datum då ni försökt koppla upp er och det ej fungerat då vi måste felsöka det ASAP.
Vi behöver exempel just med tidpunkter och datum så våra tekniker kan felsöka detta med de operatörer vi har roamingavtal med.
Om ni mailar tänk på att vi just nu har längre svarstid.

Efter chatt med Vimla har jag provat att starta om mobilen en gång utan SIM (kanske rensar det en cache) och sen att starta om mobilen med SIM. Sen har jag valt 3G och nätet O2 / telefonica manuellt. Kanske hjälper det andra också.

Provade båda ovan innan jag lämnade Belgien. (utlandssamtal redan på både i mobil och på sajten). Ingen hjälp. Nu i Danmark och allt igång igen.

Mvh. Fredrik

Roaming funka fortfarande bara ibland i Tyskland. Ibland funkar det med 2G och o2 men oftast inte alls. Om det funka bara med nya Android-telefoner- Inte med iPhone.

Sonen har ny android, trots det fick vi det inte att funka förra vecka. Ser hur det blir i eftermiddag... @Christoph-Matthei

Vi (sonen med ny android med Vimla 2.0) får för tillfället uppkoppling korta stunder med o2. Vodafone och Telecom funkar inte alls.

Användarnivå 5
Emblem +4

@Carolina-Bellenger Okej, kan ni testa att låsa telefonen till 3G och se om det blir bättre?


/Alex

@Ida_Vimla Hart hört av mig till Vimla när det var öppet under mellandagarna, men lösningen var högst temporär och utav de tre Vimla 2.0 mobiler vi har i familjen var det endast Oneplus 3 som fungerade, Iphone SE fungerar inte alls oavsett hur man gör med 3G, manuellt välja operatör etc, och OnePlus 6 fungerar ibland, men såfort man flyttar sig (kör bil etc) så tappar den täckning.


Vi åkte över gränsen till Österrike och där ramlade alla nyårs-sms in... När vi åkte tillbaka in i Tyskland dog all uppkoppling för alla och kom sen inte tillbaka. I Danmark fungerade allt igen, och nu är vi tillbaka i Sverige.


När kommer problemet vara löst utan en massa manuella inställningar eller handhavanden?


Användarnivå 5
Emblem +20

@Mathias-Hermansson

Verkligen märkligt att det dör på det viset för er. Då det du beskriver specifikt för Tyskland inte sker för alla som nu rest dit med Vimla 2.0 så kan jag inte säga när exakt det kommer fungera utan några som helst problem. Detta då det i nuläget är enskilda fall som vi undersöker och skickar vidare till tekniker för att få in data och hitta orsaken till strulet.

Hejsan

Varit i Tyskland, Dusseldorf nu 11-12 februari. Fungerar inte alls varken ringa eller internet. Provat allt som står här i tråden.

Mellanlandade i Danmark på hemvägen där funkade allt ,4G. Var i Norge (Trysil) för några veckor sedan där fungerade det ibland.

Har nytt simkort 2.0....!!!????

Mvh Eric

Användarnivå 5
Emblem +4

@Eric-Nilimaa


Jag ber om ursäkt att det inte har fungerat för dig på din resa. I just Tyskland så har vi just nu problem med den operatören som vi har avtal med. En aktuell driftinfo kring vilka länder vi har avtal med, samt status på roamingen i respektive land kan hittas här: https://forumet.vimla.se/topic/3629/roaming-med-vi...


Vad gäller just Tyskland så är vi väldigt nära att få samarbete med ytterligare en operatör. Detta bör då lösa de absolut flesta problem då det kommer finnas två operatörer att kunna ansluta sig till.


/Alex

Svara