Samtal och surf i Spanien

  • 15 July 2018
  • 6 svar
  • 61 visningar

Har ändrat inställning för att möjliggöra för utlandssamtal och väntat mer än 48 timmar, men det fungerar ändå inte. Skulle vilja veta varför!

/Roden


6 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

Har du roaming påslagen på mobilen? Startat om den?

Användarnivå 6
Emblem +5

Testa att söka mobilnät/operatör manuellt och välj en i listan. Fungerar det fortfarande inte efter en minut så testa en annan operatör och vänta 1 min.


Denna taktik har alltid fungerat för mig.

Normalt brukar det komma en välkomsthälsning när den hittar en operatör, men inte ens den har kommit. Roaming går inte att aktivera utan detta.

Användarnivå 6
Emblem +1

@Roden-BergensteinNu förstår jag inte vad du menar. Innan roaming är aktiverad kan inte mobilen ansluta till något nät och då kan inte heller välkomstmeddelandet levereras. Visst kan du slå på roaming på mobilen utan detta meddelande! De har inget med varann att göra.

Användarnivå 5
Emblem +20

Hej @Roden-Bergenstein, Om du upplever att ej fungerar fast du aktiverat utlandstjänsten via ditt vimla och roaming i din mobil så fungerar det oftast efter att man manuellt välja en operatör, och sedan starta om telefonen. I vissa fall kan man behöva låsa mobilen till 3G nätet innan och göra om dessa steg.
Prova gärna detta men skulle det ej fungera så kom gärna in till vår chatt så vi kan vara med och felsöka.

Användarnivå 6
Emblem +5

Befinner mig i Spanien sedan några dagar och det har fungerat utmärkt för mig sedan jag låste mobilen till Vodafone. Moviestar däremot krånglar rejält, man får internet i några minuter och sen tappar man det.

Svara