Roaming

  • 3 June 2018
  • 4 svar
  • 47 visningar

Hej! Kan nån förklara om man ska ha roaming på alltid? Om man inne på wi-fi, ska man stänga av mobildata och roaming då? Det är så förvirrande


4 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

Du kan göra vilket som med roaming. På eller av. Här hemma spelar det ingen roll.

Så länge du är inom EU är det ingen fara attha roaming påslaget. SKulle du resa utanför EU däremot är det viktigt att tänka sig för och fundera på hur man vill göra för att det inte ska bli onödigt dyrt.

Du kan även ha mobildata påslagen även om du är uppkopplad mot WiFi. Då kickar mobildatan in när WiFi-anslutningen försvinner. Återigen, ingen fara inom EU, men så fort man är utanför EU behöver man tänka sig för.

@Asawi


Det enda som kan vara lurigt är att vissa färjor inom EU har sattelitroaming till en VÄLDIGT hög kostnad. Man tror och tycker att man är i EU t.ex. mellan Sverige och Polen, men får en rejält saftig räkning från tiden man surfade på båten. VARNING!

Användarnivå 6
Emblem +1

@Borjeg Så sant! Men jag TROR, utan att vara helt säker, att Telenor/Vimla varnar innan man ansluter till ett sådant nät. Så lite trygghet där i så fall. Men jag skulle nog för egen del stänga av för säkerhets skull om jag skulle ut på sjön!

@Asawi

Tack snälla för utförligt svar!

Svara