Mobilsurf Utomlands Tvångsdebiterad

  • 13 May 2018
  • 3 svar
  • 2 visningar

var på väg till ett icke-EU-land och visste att surfen var dyr. Landade och startade mobilen från flygplansläge.

Gick direkt in i inställningar för att stänga av mobildata. Under tiden trillade det in några whatsappmeddelanden vilket gjorde att jag ofrivilligt använde surf. Öppnade inte ens upp whatsapp eftersom jag tänkte att då har jag ju inte använt surf aktivt.

Men Vimla debiterar mig för data utomlands för något jag inte kan påverka. (Eller jo visst jag kunde ju stängt av mobilsurf i inställningar i Sverige).

Värdelöst.


3 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

Trist, men funkar likadant hos alla opertörer. Även om det inte var din avsikt så HAR du ju använt data. Data som Vimla får betala för hos den utländska operatören. Man får se till att stänga av roaming/mobildata innan man lämnar Sverige, precis om du säger. Men ack så lätt att missa... Been there, done that... Extra trist om det är ett helt dygnspaket man blir debiterad för några kB.

@Asawi

Tack för snabbt svar!

Jag förstår det. Tanken är ju att Vimla är en operatör som står ut bland de större jättarna (som skiter fullständigt i kunden utan bara vill tjäna pengar).

Kanske är något att göra åt i framtiden?

Hur vet jag inte, det vet nog ni bättre.

@Niklas-Fredriksson Jag skulle inte kalla det tvångsdebiterad. Företaget kan väl inte ta ansvar för att kunden glömmer att stänga av sin surf? Hur skulle en sån regel se ut? Om du glömmer passet hemma är det polisens fel då?

Svara