Mobilsurf utomlands

  • 26 February 2015
  • 12 svar
  • 25 visningar

I prislistan över mobilsurf i EU tex tyskland så står det att kostnaden är 29kr för 100mb och dag. Det är ju ett bra pris men ingen information finns om hur det fungerar rent praktiskt så det kanske inte är så bra ändå? Om jag bara kollar ett mail en dag och surfar säg 100kb. Får jag ändå betala 29 kronor då? Får jag en varning om jag överstiger 100MB på en dag eller kan kostnaden ändå trilla iväg till 58 kr  för att jag surfar 102mb? Praktisk information om hur surfen fungerar utomlands skulle jag vilja ha i anslutning till prislistan!


12 svar

Användarnivå 6
Emblem +5

Det sistnämnda undrar jag också, vad händer när man uppnår gränsen? Så mer information i anslutning till utlandspriserna vore perfekt.

Användarnivå 4
Emblem +1

Hej @@Moby !

 

Mig veterligen fungerar det enligt följande:

 

- Så fort du börjar surfa (inklusive att mobilen kopplar upp sig automatiskt vid exempelvis pushmejl) blir du debiterad 29 kr. För denna summa får du 100 MB i datamängd och gäller hela dygnet (fram till kl 23.59 svensk tid). Om du surfat 1 kB, 100 kB, 6 MB eller 50 MB spelar ingen roll; det är 29 kr som gäller.

 

- Om du skulle surfa upp samtliga 100 MB så stängs surfen av automatiskt för resten av dygnet. Du får i samband med det ett sms som ger dig möjlighet att köpa ytterligare 100 MB för 29 kr. Även denna datamängd gäller fram till midnatt samma dygn.

 

Avvakta bekräftelse från Vimla som kommer under fredagen! Håller med dig och @@Michael om att informationen borde vara tydligare på hemsidan.

 

Ha en skön helg!

 

/Adnan

Hej!

Det stämmer som @@Adnan säger. Så fort du börjar surfa så debiteras du 29 kr och får en datamängd på 100 MB och oavsett om du surfar 100 kb, 5 MB eller 87 MB så debiteras man 29 GB. De 100 GB är gilltiga till 23:59 samma dygn oavsett när man börjar surfa och det är svensk tid som gäller, även om man är i Thailand. 

 

Det är bara det sista som inte riktigt stämmer, dvs man kan endast köpa ett datapaket/dag. Tar surfen slut får man vänta på att det ska bli efter 00:00 i Sverige.

Användarnivå 6
Emblem +5

Jobbigt att man debiteras minst för 29 GB, blir ju 8410kr det :D

 

Skämt o sido, en annan fråga jag tänkte på:

Hur fungerar det @@Emma om man är ute och roadtripar nere i Europa och vill ha igång surfen. Om man passerar 3 länder under ett svensk dygn, blir det då 29kr per land och 100 MB per land? Eller får man bara köpa ett "paket" och därmed använda det enbart i första landet och blir utan möjlighet att surfa i de 2 följande länderna? Eller har man sådann tur att det första paketet räknas i hela EU då det egentligen är samma zon?

@@Michael Intressant frågeställning....anar att man inte har "tur" 🙂

Hej!

Knivig fråga, var tvungen att dubbelkolla först men så här. Så länge du håller dig inom samma zon alltså länder som debiteras likadant för data, exempelvis i Europa så betalar du 1 dagstaxa/dygn oavsett hur många länder du kör igenom. Skulle du däremot åka från Sverige till Thailand, mellanlanda i London och där surfa så kulle du få betala en ny taxa för surf i Thailand även om du hann göra detta under samma dygn eftersom surf i de länderna inte debiteras lika. Hänger ni med? :)

Användarnivå 6
Emblem +5

Låter riktigt bra @@Emma

 

Föreslår att detta med zonerna klargörs någonstans i anslutning till priserna. Detta lär framåt sommaren när folk är ute på semestrar och kanske bilar vara något som faktiskt gör att man drar igång surfen.

Yes, det har du helt rätt. I fix!

 

//Emma

@Emma dessutom kanske ni borde se över de SMS som skickas ut när man kommer till ett nytt land. När jag åkte till USA senast fick jag ett mess om att data kostade 125:-/MB. På hemsidan står det 49:-/50 MB. Jag vågade inte chansa. :smileyfrustrated:

Användarnivå 6
Emblem +6

Det verkar inte stämma som @Emma nämner, i alla fall inte i Storbritannien. Jag fick betala per förbrukad data.

Användarnivå 6
Emblem +5

@MikaelE underligt.

 

Jag har nog köpt surf i över 5 olika länder utan att debiteras för förbrukad data. Vad fick du betala? Under 29kr? I så fall det vara så att Vimla gör som andra operatörer och debiterar per MB tills man når taket 29kr (EU) och då har man 100MB totalt att förbruka.

 

Fick du betala mer så är det väl bara att kontakta Vimla så lär de korrigera det hela.

Det ska stämma att man endast ska debiteras en gång per dygn inom EU oavsett om man besöker ett eller flera eu länder.

Svara