Krotien

  • 15 June 2018
  • 17 svar
  • 18 visningar

Hej. Här i Kroatien fungerar inte surf alls för oss med Vimla, kan bara ringa och skicka sms. För mina kompisar med andra abonnemang funkar det perfekt, även för Telenor. Har varit i kontakt med kundtjänst men dom verka inte ha någon lösning.

Kanske priset man får betala för man ska ha billigt abonnemang😒.


17 svar

Märkligt. Vimla kör ju i Telenors nät. Det borde väl vara samma?

Nu blir jag nervös. Jag åker till Kroatien om en vecka.

Tyvärr är det så illa. Har varit här en vecka nu utan att det har funkat. Finns ju Wifi så man kan hanka sig fram.

Användarnivå 6
Emblem +1

@Mats-Arne-Mikae-Jönsson

Har du testat att välja nät manuellt? Har du testat ditt SIM-kort i någon annans mobil eller någon annans SIM-kort i din mobil?

Låter som du kan ha dataroaming avstängt i din mobil. Har man den inställningen avstängd kan man bara ringa och smsa, men inte surfa. Fast det tipset borde du väl fått av Vimlas support? Om du har dataroaming aktiverad är det tipset som @mlo gav som gäller, välja nät manuellt.

@Spotify

Jag har inte dataroaming avstängt, har provat byta nät manuellt. Problemet är att det är bara vi som har vimla (3st) som det inte funkar för, dom som har andra operatörer funkar det bra för. Har även provat mitt kort i en annan mobil, funka inte är heller. Det funka i Danmark innan vi flög till Kroatien, och det är ju oxå utomlands.Var på Malorca i höstas och där funka det oxå med samma telefon. Måste vara Vimla som strulat till det på något vis.

Har det likadant, data funkar inte i Kroatien, men gjorde det i Danmark.


@Mats-Arne-Mikae-Jönsson

Vimlas support har en lista med vilka operatörer man samarbetar med i Kroatien, i den listan borde det rimligtvis framgå vilka man kan få 3G och 4G med. Jag tänker mig att den liknar listan som Tele2 har på sin hemsida:

https://www.tele2.se/utlandspriser/priser-utomland...

Förstår inte varför inte Vimla har något liknande på sin hemsida, det underlättar väldigt mycket när man ska utomlands. Hoppas att @Isabelle_vimla kan redovisa vilka operatörer man samarbetar med i Kroatien.

Finns en tråd av en användare med liknande problem i Kroatien:

https://forumet.vimla.se/topic/2353/kroatien-mobil...

Tipset som @Isabelle_vimla kom med då var att låsa mobilen till 3G och använda Tele2 som operatör. Sedan starta om mobilen. Testa det?

Användarnivå 5
Emblem +20

Hej @Mats-Arne-Mikae-Jönsson !

Det ska absolut fungera för dig och dina vänner i Kroatien med oss som operatör så detta får vi kika på.
Om ni kan så kom gärna in i chatten så vi kan felsöka ihop.

Eftersom det är bara surfen ni upplever ej fungerar så fungerar det oftast efter att man manuellt välja en operatör, och sedan starta om telefonen. I vissa fall kan man behöva låsa mobilen till 3G nätet innan och göra om dessa steg. Precis så som @Spotify tipsade om.
Prova gärna detta och om det ej fungerar så hör av er till oss!

Har provat allt som jag har fått tips om utan framgång. Har provat, Vipnet Tele2, och HR. Har inte fått fram fler att välja på.

Men frågan är varför jag ska behöva välja? Dom som har "vanliga" operatörer behöver ju inte göra någonting, det bara funkar. Har funkat när jag varit i andra EU-land utan problem. Så ni måste se över Kroatien, och rätta till problemen nu.

Då var man hemma igen. Jag fick inte surfen att funka på dom två veckorna jag var i Kroatien.

När vi kom till Danmark så funka allt som vanligt igen.

Så frågan är, varför funkar det inte i Kroatien? Vilka operatörer samarbetan ni med?

Användarnivå 5
Emblem +20

@Mats-Arne-Mikae-Jönsson


Det låter väldigt märkligt att det ej kom igång för det bör absolut ha fungerat för dig i Kroatien. Nu när du befinner dig i där det fungerar igen så kan jag inte säga exakt varför det inte har fungerat för dig då det blir mer komplicerat när det är på ett utländsktnät att hitta felen. Jag var själv i Kroatien för ett tag sedan och det fungerade för mig efter att jag gick igenom de steg jag gav dig i mitt tidigare inlägg efter ca 2 gånger.

Operatörerna vi/Telenor har samarbete med i Kroatien är Tele2 samt VIPnet/VIP. Dessa är de två som har fungerat bäst, jag körde på VIP när jag var där.
Jag hoppas självklart att det inte ska strula något mer för dig om ni reser vidare. Om det gör det så chatta oss gärna direkt så vi kan felsäka på studs.

Användarnivå 3

Det är ju väldigt konstigt att det bråkar så. Jag var orolig när jag åkte. Jag har ett kort till telefonen och ett till plattan. 20GB sålunda =)

Första anhalt Zagreb. Plattan small igång på 4G men telefonen haltade. Jag trixade med operatörer 3G osv men fick inte ordning. Jag fick igång en sunkig 3G som jag körde på nån dag, vilket sög duktigt.Då satte jag tillbaka den på auto och då ta mej fan small även den igång på 4G. Nu är jag i Dubrovnik och bägge har funkat klockrent. Åker motorcykel kan jag tillägga så jag brukar kolla google maps på både plattan och telefonen regelbundet för hotell och sånt. Det konstiga är att plattan gick igång direkt. Är det telefonen som bråkar tro. Har en Samsung s4.

Nu var det ett par veckor sedan jag var i Kroatien så det har kanske kommit igång igen.

Jag prova SIM-kortet i en annan telefon med samma dåliga resultat.

Och när jag prova från en annan operatör i min telefon så funka det direkt utan några konstiga inställningar.

Alltså måste det vara Vimla/Telenors nät som spökar i Kroatien.

Användarnivå 3

Jo det är konstigt. Men Vimla kör i Telenors nät. Då borde ju alla Telenors kunder ha problem. Men det verkar dom inte ha. Kör Vimla i något subnät eller va. Men konstigt är det.

@Benny-Hansson

I vårt gäng var det två Vimla och en Telenor, alla hade samma problem.

Övriga hade inga problem

Användarnivå 5
Emblem +20

@Benny-Hansson tur att det kom igång efter att du trixat, snyggt jobbat med felsökningen själv!
Svårt och säga om det är din mobil, tror det nog bara var så att just uppkopplingen mellan det andra abonnemanget i mobilen helt enkelt tog längre tid.

@Mats-Arne-Mikae-Jönsson Vet du vad, fick nyligen en uppdatering av vår tekniker att det är ute trassel mellan oss och just Kroatien ibland, så inget som sker alla eller hela tiden. Vi jobbar med Telenor och Kroatiska operatörer för att lösa detta men det är inget som löst sig ännu. Ska själv kanske en snabb vända till Kroatien i sommar så vi får se hur det fungerar för mig 😉

Svara