Kreditkontroll vid aktivering av utlandssamtal

  • 12 January 2015
  • 8 svar
  • 32 visningar

Hej!

 

Ville bara tipsa om att det vore bra om det står att det görs en kreditkontroll när man aktiverar utlandstjänsten.

 

MVH,

 

Andréas

 

För övrigt grymt nöjd kund.


8 svar

Hej!

När du klickar att du vill aktivera utlandstjänster och betalsamtal får du upp denna text:

 

"Strax kan du ringa och sms:a med hela världen och ringa betalsamtal. Är det första gången du aktiverar gör vi en koll för att se att du är ansvarig för din egen ekonomi. Det gör vi för att vara säkra på att du inte har en förmyndare som tar hand om dina pengar. Ska vi fortsätta?"

 

Så det står men tycker du att det borde stå innan man klickar "aktivera" kanske? Ändrar så att det står "kreditkontroll" också och inte bara "koll" så det blir tydligare.

 

Vi gör en kreditkontroll men det är inget som påverkar om du exempelvis vill ta lån. Det enda vi kollar är så att du är över 18 år och inte har en förmyndare, dvs att du är ansvarig för din egen ekonomi och som sagt, till skillnad från de kreditkontroller som görs via UC så syns inte denna upplysning.

Hej!

 

Tack för svaret. Jag jobbar själv med försäljning där kreditkontroller förekommer och där är det viktigt att upplysa om att en kreditkontroll kommer att göras. "en koll för att se att du är ansvarig för din egen ekonomi" uppfattade jag inte som en kreditkontroll.

 

Jag tycker absolut att det borde stå någonstans i samband med att man trycker på knappen eller tex "en koll för att se att du är ansvarig för din egen ekonomi (kreditkontroll)"

 

Ha det bra :)

 

/Andréas

Hej!
Jag är helt med på det du skriver. Jag har ändrat koll till kreditkontroll nu. Anledningen till att vi skrev koll från början är just att det inte är en regelrätt kreditupplysning, dvs vi kollar inte hur din ekonomi ser ut utan just endast att du är över 18 och inte har en förmyndare samt framför allt att den inte påverkar din kreditvärdighet men yes, nu har vi som sagt ändrat.

 

Tack för feedbacken.

Kan ni poängtera att det är något som inte syns vid "vanliga" kreditupplysningar? Min polare var mes och vågade inte trycka för att han inte vill ha en massa upplysningar registerade.

Jag tycker också att ordet kreditkontroll inte bör användas då det inte är någon kreditupplysning som tas.

Kanske "förenklad kreditkontroll som inte registreras i något register" eller något liknande.

Användarnivå 5
Emblem +4

Ja, det är inte den typen av kontroll som syns vid "vanliga" upplysningar så din polare behöver inte vara orolig. 

Användarnivå 5
Emblem +2

Varför inte bara skriva ut enkelt "Vi gör en kontroll för att se så du är över 18 år och står för kontot själv" istället för att blanda in saker som igentligen inte har med att göra?

Man får ju hem en omfrågekopia så något kanske man måste skriva men just nu är det inget som är tydligt. Man måste se den här tråden för att rätt så vital informationska framgå.

Svara