Kommer Vimlas trogna kunder få chansen att surfa fritt i Thaialnd som våra vänner på Telenor redan får? I sådana fall när?

  • 6 July 2017
  • 8 svar
  • 3 visningar

Kommer Vimlas trogna kunder få chansen att surfa fritt i Thaialnd som våra vänner på Telenor redan får? I sådana fall när?


8 svar

Användarnivå 6
Emblem +5

@Jeanette-Lennartsson svaret är nej skulle jag tro. Vimlas kunder fick iaf inte ta del av fri EU-roaming trots att Telenor hade det under ett års tid ungefär innan det blev obligatoriskt för Vimla och andra operatörer.

Användarnivå 6
Emblem +1

Det kan man nog inte räkna med att man ska få hos en lågprisoperatör. Det är liksom orealistiskt att tänka sig att man ska betala mycket mindre och sen ändå få "allt". För egen del tycker jag att det är en bra grej med Vimla: Man få bara ganska basic tjänster och istället ett lågt pris. För självklart måsta allt man "bjuder på" betalas på ett eller annat vis, och inte vill då jag vara med och betala för att t.ex.Thailnadsresenärer ska få surfa fritt.

Jag är helt ok med att fri surf i Thailanf kan vara exklusivt för telenors kunder.

Däremot bör man på Vimla skapa "realistiska" datapaket, gärna på några populära resemål för oss svenska.Tex Thailand, USA, Turkiet.

Turkiet data prissätts: Surf: 49 kr/dag (svensk tid) max 50 MB

Ursäkta, men vem vill betala 49kr per dag? Desutom för bara 50MB.

Varför skulle tex 1GB för 49kr i nämda länder vara otänkbart? Då kan man iaf göra sina nödvändigaste ärenden under sin semestetvistelse. Visst Wifi finns på resemålen, men det gjorde de för 10 år sedan också. Man hoppas på lite mer anpassning til verkligheten av Vimla med fler.

Användarnivå 6
Emblem +1

@marwinner 49 kr för 1 GB är troligen betydligt mindre än Vimla får betala den utländska operatören. Möjligen kan priset sänkas mot vad det är idag, men gissningsvis inte särskilt mycket om det inte ska vara en förlustaffär som alltså alla vi andra får vara med och betala. I Telenors priser finns helt andra marginaler än i Vimlas abonnemangspriser. Kollade för skojs skull upp Telia och där kostar det 79 kr/dag för 50 MB. Det är kanske vi som måste förstå att vi inte kan används våra mobiler på samma sätt i alla länder. 50 MB räcker faktiskt till att kolla lite kartor och kolla mail och lite till. Det vore förstås bra om det gick att få ner priset, eller om man kunde köpa veckopaket istället. Önska kan man alltid...

@Asawi

Datan måste upp ordentligt. Dagens Internet är inte anpassat för så små datamängder även när du reser. Snålar du rejält med datan, läser nyheter i textform och ringer korta facetime samtal hem är ändå datan slut efter 24h. Jag hade gärna köpt ett schysst datapaket till helgen nu när jag kommer till Turkiet, men det som erbjuds kan lika gärna kvitta. Ifall en säljare säljer en vara eller tjänst som lika gärna kan kvitta för kunden, vad är då poängen? Till den bästa säljaren på Vimla: hitta ett kundattraktivt datapaket tack!

Om man för 10-15 år sen på semester (och än idag) kunde klara sig utan telefon och internet. Vilket förmodligen är en del av semestern, borde det idag vara ännu viktigare att vara utan. Vid behov finns alltid möjlighet att tillgå bådadera.

Som vanligt tror folk att alla är ute och reser av semesterskäl, det finns även vi andra som gör det av helt andra skäl.

Just det Vimla är Telenor och ägs av Norska staten, som är en av de större operatörerna i världen.

Telenor är ägare och delägare av operatörer i många länder och därför kan de tillhandahålla fri roaming i länder utanför EU och de skulle kunna göra det i ytterligare många länder världen över.

@Sune-Ringström

Om du tänker så är ju Vimla helt överflödiga. För 15år sedan var telefonkiosk och vykort dominerande för att hälsa hem. Vi kommer inte komma tillbaka dit hur nostalgisk du än är. 2017 vill kunderna surfa och ringa utomlands (inte bara i EU) Tycker det går trögt, men är övertygad om att vi har "rimliga" prisplaner på plats även utanför EU om 2 år.

@Jansson

Är man utomlands längre tid än "vanlig semester" brukar alltid lokala alternativ vara bättre. Många gånger mer prisvänliga än svenska operatörer.


Svara