✅ Besvarat

Kan inte använda mobildata/ringa/smsa utomlands

  • 3 July 2017
  • 5 svar
  • 27 visningar

Hej, jag var nyligen i Portugal. Under resan slog jag på mobildata och aktiverade utlandssamtal på Mitt Vimla (jag startade även om telefonen), men jag hade fortfarande ingen täckning och kunde varken ringa, SMSa eller använda data under resan. Hur får jag det att funka?

Med vänlig hälsning,

Selma

icon

Bästa svar av MikaelE 3 July 2017, 20:36

Visa original

5 svar

Användarnivå 6
Emblem +6

@Peter-Abrahamsson-Lindeblad Aktiverade du utlandssamtal på mitt vimla när du var utomlands? Om jag kommer ihåg rätt ska det stå i information när man aktiverar utlandssamtal att det kan ta upp till 48 timmar för aktiveringen att slå igenom om man är utomlands.

En omstart av telefonen kan hjälpa, men är dock ingen garanti. Mitt tips är att slå på utlandssamtal innan du åker utomlands.

Användarnivå 6
Emblem +5

Ett annat tips är att söka nät manuellt och välja ett nät åt gången och vänta 1-2 minuter och se om det fungerar, fungerar det inte så kan man testa vidare med ett annat nät och hoppas att det fungerar.

Det är många som har problem med att få igång surfen utomlands. Ett problem är att android telefoner kan hänga sig när man har haft dem i flygplans läge. Om man inte får igång surfen när man slagit om till normalläge, så slå om telefonen till flyplansläge igen och sedan tillbaka till normalläge, så kommer din telefon att koppla upp sig till närmaste nät och det är fritt fram att surfa.

Mvh

Robban

@Björn-Robert-Nilsson


denna funkade för mig. Jag startade om mobilen men funkade inte. men att sätta på och stänga av flygplansläget funkade:) tack!

på en Sony Android

Har ovanstående problem och inget ovan har hjälpt, så om det finns fler förslag så skulle jag vara tacksam.

Försöker nå supporten men kan inte se att det finns någon chat för närvarande...

Svara