Begränsad utlandssurf

  • 26 February 2018
  • 8 svar
  • 8 visningar

Ser att ni begränsat utlandssurfen till 10 Gb. Varför?


8 svar

@Lars-Sjösten

Det är antagligen för att många önskat mer än 7GB. Därav ökningen.

Stämmer inte. Det var i princip obegränsat tidigare.

@Lars-Sjösten

Nej stämmer inte. EU-roamingen var tidigare begränsad till 7GB. Nu är den höjd till 10GB. I övriga utlandet kan man ju säga att det är enbart är begränsad av hur mycket du är beredd att betala.

Du svarade inte på min fråga om varför ni begränsat utlandssurfen till 10 Gb. Om jag har 50 Gb i min pott och åker utomlands inom EU, får jag då bara använda 10Gb? Varför inte 20 Gb eller mer?

Användarnivå 6
Emblem +1

@Lars-Sjösten För att Vimla får betala till den utländska operatören när man surfar utomlands. För att vi ska slippa höjda priser är den fria utlandssurfen begränsad. "Obegränsad" kan det väl hända att man ka se det som den varit innan den fria roaming infördes i somras, men då fick man betala en hel del för den.

TIllägg: Förtydligande: Det var alltså 7 GB begränsning på den fria surfen fram till förändringen för ett par dar sen precis som @Borjeg säger.

Ok, tack för ett tydligt svar.

@Lars-Sjösten

Vi har inte begränsat något alls. Det är Vimla som har den begränsningen. Tidigare var det, som sagt, 7GB och nu är det höjt till 10GB. Jag tycker det bara är en fördel att Vimla har höjt.

Grossistpriset sjönk vid årsskiftet och det kommer sjunka neråt med jämna mellanrum, Grossistpriset är det priset en operatör får betala till den operatör som du roamar hos EU.

Svara