Ändra APN-inställningar för utlandssimkort

  • 7 October 2018
  • 3 svar
  • 14 visningar

Hej!


Jag är i Japan och har för mobildatans skull skaffat ett japanskt SIM-kort. I instruktionerna står det att man ska ändra APN-inställningarna i mobildatans inställningar.


På min telefon (iphone 6) finns ingen möjlighet att ändra APN under mobildatans nätverksinställningar. Så just nu funkar inte mobildata trots att 4G-symbolen finns uppe vid sändnings-”plupparna”. Har googlat och i de fall där man inte kan ändra APN själv står det att man ska kontakta sin mobiloperatör. Så nu försöker jag här!


(Kan läggas till att jag använde ett egyptiskt SIM-kort i denna telefon tidigare i år utan problem, så det verkar inte som att telefonen är låst heller..)


Någon som vet hur man bär sig åt för att ändra APN?
3 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

"Din operatör" i det här fallet är ju inte Vimla eftersom du använder en annan operatörs SIM-kort. Men kanske finns någon som har något tips ändå.

@Asawi

Ja, det stämmer ju det du säger! Måste vara jetlagen :)


Testade att sätta i mitt Vimla-SIM och med det dök det upp en flik med nätverksinställningar för mobildata. Eftersom jag har ont om idéer ändrade jag helt sonika APN-grejen till det som stod i instruktionsboken för det japanska SIM-kortet. Tillbaks in med japanska SIM-kortet och mobildata funkar fortfarande inte.


Jag pillar vidare, tacksam om någon har tips men förstår om det är långsökt :)

Användarnivå 5
Emblem +20

@Marina-Yudanov Det låter ju som du skriver att din mobil inte är låst, eftersom diverse sim kort fungerat.
Något du kan testa är att nollställa dina nätverksinställningar medan du har det Japanska sim kortet i. Då ska mobilen därefter hämta upp korrekta inställningar. Du kan även se efter om du har en uppdatering för din mobils mjukvara att göra, ibland kan det påverka till det bättre.


Jag rekommenderar dock att du säkerhetskopierar dina bilder innan du pillar på för mycket. Så inget går förlorat!


Svara