10 Gb i EU

  • 20 March 2018
  • 6 svar
  • 19 visningar

Hej!


Kommer resa genom Europa en längre tid i varje land, men inte så länge att värt att skaffa nationella SIM kort.


Förstår inte det här med 10 Gb utomlands. Om jag köper Vimla 25 Gb / mån abbonemang. Och så streamar jag TV i Holland och når 10 Gb innan månaden är slut. Vad händer då? Om det är fri roaming, varför har jag inte 25 Gb utomlands? Så här verkar det vara med alla operatörer.


6 svar

Användarnivå 6
Emblem +1

Även Hallon, som man får se som Vimlas största konkurrent har 10GB begränsning. Vimla (och Hallon) får betala för det du durfar utanför Sverige och det ryms nog helt enkelt i de extremt låga priser Vimla (och Hallon) erbjuder. "De andra" har ju en helt annan prisbild.
Har du bara surf kvar i potten ska du kunna surfa upp 10GB utomlands även om du redan gjort av med en del hemma TROR JAG. Men här är jag inte 100% säker

Hej!


Tack för svar. Fortfarande lite förvirrad. Räcker 10 Gb/mån abbonemang för mig? Onödigt med 25 Gb? Kommer teckna när vi seglar söderut, fram till dess har jag Telia jobbmobil. Väl över i Västindien tänker jag skaffa det man använder där:
https://personal.iroam.com/sim-card-caribbean.aspx

(verkar gälla flera öar/länder).

Men i Europa kan jag ju roama tänkte jag. Vet ni om SVT Play funkar utomlands förresten?

Jag tänkte ta en gammal iPhone 4 eller 5 (stora kontakten) jag fick på förra jobbet, låsa upp den för en femhundring och sen köpa Vimla 10 Gb eller 25 Gb (vilket det nu blir). 60 samtal och 600 SMS per månad räcker för mig. Denna mobil har inte 4 G men 3 G ska kunna ge 16 Mbps så borde räcka för att streama SVT Play i hög kvalitet?

Ingen lust att köpa ny mobil, så dyrt. I så fall Android, Sony eller nåt, gärna vattenskyddad då vi seglar.

Du kommer förmodligen behöva använda nån VPN-tjänst om du vill kunna använda SVTPlay utomlands.

@fryguy

Nej då, man använder ju Telenors svenska apn. Då funkar det även utomlands.

Ok. Kanske streamar Netflix, vad vet jag. Men är det meningslöst att köpa >10 Gb / mån om man ska befinna sig utomlands en längre tid?

@Borjeg sa i [10 Gb i EU](/post/16837):

>

@fryguy

Nej då, man använder ju Telenors svenska apn. Då funkar det även utomlands.


Det är ju sant ja, tänkte inte på det.

Svara