Visas privat nummer

  • 3 September 2015
  • 7 svar
  • 484 visningar

När jag ringer någon visas det som privat nummer för den personen. Kommer inte ihåg om detta är något jag ställt in här eller någon annanstans. Hur ställer man in detta?


7 svar

Hej!

Du ställer in det i din telefon. Vanligast under Inställningar - Telefon ... Där skall finnas tre alternativ för att dölja/visa upprignings ID. 

Användarnivå 5
Emblem +2

Tänk på att numret visas oavsett inställningar i mobilen när du skickar SMS:

 

Telenor hade en bra tjänst där man kunde beställa dolt nummer direkt i deras panel, hade hoppats att Vimla kunde erbjuda den tjänsten oxå.

Användarnivå 6
Emblem +5

@MickeMM den tjänsten/inställningen härrör nog från tiden innan man kunde sköta det själv i telefonen.

 

Enligt mig är det bra mycket bättre att inställningen enbart ligger i telefonen än på 2 ställen då det kan röra till det. Väljer du Visa nummer i telefonen men glömmer göra det på operatörssidan så visas det ändå inte t.ex.

 

Visst skulle man kunna se till att inställningarna hålls synkande om det går, men känns som det blir mycket jobb för lite nytta då.

Användarnivå 5
Emblem +2

Mycket möjligt att det är så @Michael. Jag tyckte det var en bra tjänst. Jag tror tvärtom som dig, jag tror det är bättre att sköta det mest från en kontrollpanel än i mobilen. Många vet knappt hur man sätter igång WIFI i mobilen och kopplar upp sig. Efter en återställning så måste man leta fram sig till inställningarna igen etc. Därför tror jag mer på att det är bättre att sköta saker i en kontrollpanel hos operatören. :)

 

p.s Snyggt du fått till det med saldo.me ..

Användarnivå 6
Emblem +6

Ställer man in hemligt nummer hos operatören spelar det väl ingen roll vad inställningen i telefonen är?

 

Inställningen i telefonen känns ju mest som och komma till användning om man tillfälligt inte vill visa sitt nummer. Vill man ha permanent hemligt nummer beställer man den tjänsten hos operatören.

 

Men visst att enkelt göra det på mitt vimla kan inte vara fel. Kanske ett förslag för labbet?

Användarnivå 6
Emblem +5

@MikaelE nej precis. Därmed kan missförstånd uppstå ifall man är inne på båda ställena och pillar.

 

Inställningen i telefonen är ju lika permanent som en lösning hos operatören enligt mig. Det man ställt in är ju det som gäller tills man ändrar den. Vill man ringa tillfälligt privat så lägger man bara till #31# före numret man skall ringa och då blir det privatnummer.

 

Men visst, skadar ju inte att lägga ett förslag i labbet :)

varför inte skippa att gå in i inställningar och hålla på

 

kör gamla hederliga #31# följt av nummer du ska ringa

 

hahahahaha  :)

Svara