Kunder, kolla hit! Det här är vad ni använder med Vimla 2.0

  • 15 March 2021
  • 0 svar
  • 370 visningar

Användarnivå 7
Emblem
  • Frekvent användare
  • 90 svar

De flesta av er som besökt forumet mer än en gång har nog genom åren sett trådar om VoLTE och Wifi-samtal dyka upp med jämna mellanrum.

 

Funktionerna ovan har funnits hos de allra flesta av Sveriges operatörer i flera år, och finns numer även hos nästan alla lågprisoperatörer. Med undantag för Vimla.

 

Vimla har utlovat och gett deadlines för dessa basfunktioner i flera år, men har skjutit upp deadline på deadline på deadline för att nu helt ha slutat svara på frågor om det. Senaste beskedet var att de skulle lanseras när migrationen till 2.0 var klar, vilket den blev i november 2020, för ca ett halvår sedan med andra ord.

 

I samband med bytet till 2.0 slutade Vimla stödja HD Voice (utan att informera om det). Detta innebär att ni ringer med ett samtalscodec som kom 1995, och ljudkvalitet som tillhör förra årtusendet. 

 

Eftersom Vimla utlovat dessa helt grundläggande funktioner sedan 2019 men ännu inte lyckats lanserat dem så har de i princip slutat svara på frågor om detta. Det är dock viktigt att ni kunder är medvetna om att ni betalar fullpris för en produkt som numer inte ens har HD Voice. Andra operatörer har påbörjat lanseringen av 5G och planerar för nedstängningen av 2G- och 3G-nätet. Vimla? De har inte ens lyckats lansera en basfunktion som de utlovat sedan 2019.


Detta ämne är stängt för kommentarer