Kan inte ta emot samtal eller sms

  • 6 April 2020
  • 65 svar
  • 814 visningar

Jag kan ringa andra men de kan inte ringa mig.

Felmeddelande : Du har stängt av din mobil eller är utanför teckningar.


Jag befinner mig mitt i Sundsvall City.


65 svar

Min son har samma fel. Vi når inte honom. Men han når oss. Inga felmeddelande dock.

@Björn-Åke-Magnusson

@Björn-Åke-Magnusson sa:

Jag kan ringa andra men de kan inte ringa mig.
Felmeddelande : Du har stängt av din mobil eller är utanför teckningar.


Jag befinner mig mitt i Sundsvall City.

Jag har samma problem, när någon ringer så får de samma felsvar. Samma sak för min sambo och min svärmor när man ringer till dem!

Jag stöter på samma problem. Fick plötsligt sms om att min chef försökt ringa mig. Bad min mamma ringa mig och det kom inte fram. Däremot kan jag ringa.

Användarnivå 5
Emblem +20

Hej alla!


Igår upplevde vi en driftstörning som påverkade sms, samtal och data.

Läs i denna tråd för mer information: https://forumet.vimla.se/topic/7870/driftst%C3%B6rning-2020-04-06

Det är nu löst sedan 17.55 igår men man kan behöva göra en omstart av sin mobil om man fortfarande upplever problem!

Mvh

Hej,

fungerar fortfarande inte på min sons mobiltelefon. Han kan ringa ut men inte ta emot sms eller samtal. Man får bara som svar att numret inte är i bruk.

@Anders-Erik-Olov-Hägglund

Prova att starta om mobilen.

@Björn-Åke-Magnusson


det är provat åtskilliga gånger tyvärr.

Ja samma här, jag har startat om ett antal gånger och även tagit ut simkortet och satt tillbaka, men kan inte ta emot samtal ändå.

Jobbar man på detta eller tror man att det är löst redan??

@Niklas-Forsell

Jag chattade med supporten och de kikar specifikt på vårt nummer om det kan vara ett styrningsfel. Kanske blivit något liknande för dig? Vi har beställt ett nytt nummer så det kan vara helt orelaterat till problemet som var igår.

Användarnivå 7

Hej @Niklas-Forsell,

Upplever du fortfarande att du inte kan ta emot samtal? I så fall, gäller det alla nummer som försöker ringa dig eller bara vissa? Om det är endast vissa som inte kommer fram, skulle du kunna skicka mig exemplar på vilka nummer samt med tidspunkter/datum du vet de försökte ringa dig så kan jag undersöka det.

Skicka gärna uppgifterna via PM, som görs genom att klicka på mitt användarnamn och sedan på Skicka PM-knappen på min profilsida.

Hej. Kan fortfarande inte ta emot samtal. ” Telefonen avstängd eller utanför täckning”.

Går dock att ringa. Har troligtvis varit så sen igår. Min sambos Vimla fungerar.

Jag får också detta problem på min dotters telefon, att det går att ringa från den men inte till den (telia säger "numret är inte i bruk"). Min fru som har tel2 kan ringa till den men inte jag. Har PMat @vimla_felix med detaljer

Från tele2 och telenors nät verkar det gå att ringa in till Vimla, men från Halebop eller Telia fungerar det inte. Måste vara någon koppling hos Vimla som inte står rätt.

Användarnivå 7

Hej @Mats-Nilsson236,

Förutom att inte kunna ta emot samtal, kan du skicka och ta emot SMS, MMS samt med surfa som vanligt på din mobil? Har du testad att starta om din mobil sedan du upplede detta?

@Vimla_Felix


Hej! Jag undrar om ni kan se om det har gjorts någonting åt mitt abonnemang, det går att skicka SMS till telia men det går inte att ta emot. MMS fungerar inte alls vad det verkar som.

Hej @Vimla_Felix

Jag har liknande problem som dem andra i tråden. Jag kan ringa och bli uppringd. Jag kan skicka sms, men dock inte ta ermot sms.
Det är ett nytt simkort. Jag har testat att starta om mobilen.

Mvh Johannes

Användarnivå 7

Hej @Carl-Johannes-Bohm,

Tack jag har tagit emot uppgifterna kring detta via PM och vi undesöker det nu. Jag återkommer så fort att jag får uppdatering från våra tekniker.

Jag kan ej heller ta emot samtal ifrån folk! Jag har lyckats få sms ifrån vissa någon gång, dock har smset kommit väldigt sent. Jag kan själv skicka och ringa och vara inne på internet osv. Har testat att starta om flera gånger.

Användarnivå 7

Hej allihopa!

Vi har sett att de flesta påverkade kan inte ta emot samtal eller SMS från vissa nummer. Det verkar vara ett styrningsfel hos den andra operatören och vi har tagit kontakt med dem för att undersöka och rätta det så fort som möjligt. Jag återkommer så fort jag har fått uppdatering från våra tekniker.

@Vimla_Felix


I mitt fall så är, Vimla även "den andra operatören"! Jag både har Vimla själv och jag kan ej ta emot samtal från vare sig Vimla eller Telia (tror jag att det är).

Jag kan ta emot samtal och skicka sms men inte ta emot sms oavsett operatör.

@Vimla_Felix Hej, jag har samma problem som ovan men kan inte ta emot samtal från andra Vimla-nummer heller tyvärr.

@Vimla_Felix

Hej

Fortfarande efter 2 dgr så går det inte att ta emot samtal mm. Skyll inte på andra operatörer.

Andra Vimla telefoner kan inte heller ringa till mig. Ni är dessutom dåliga på att uppdatera info om problemet. Nedanstående fick min sambo från er via sms, inte jag. I och för sig har jag ju ingen nytta av ert erbjudande eftersom ni inte kan hantera mitt problem. ”

Nu när Sverige är i en svår situation vet vi att många förlitar sig på sitt mobilabonnemang för att kunna jobba, plugga och hålla kontakt med sina nära. Många använder mer surf än vanligt just nu, och det vill vi att alla ska fortsätta göra - oavsett surfpott. Vi har därför aktiverat 50 GB EXTRASURF på ditt abonnemang. Surfen gäller resten av april och börjar förbrukas automatiskt när din månadssurf och sparade surf är slut. Så fortsätt att umgås med dina nära, men gör det på distans. Ta hand om dig ”

Användarnivå 7

Hej @Mats-Nilsson236,

Det tar tyvärr längre tid än förväntad att göra undersökningen, speciellt när det finns måna variabler att utesluta. Du nämnde att din fru, som också har Vimla kan inte heller ringa till dig. Skulle du kunna skicka mig hennes nummer via PM?

SMS kring datan påverkar inte SMS utan gäller endastför dataförbrukning på mobilen, som jag antar fungerar på din mobil? SMS skickas ut i partier och inte till alla nummer samtidigt. Jag ska dock följa upp med våra tekniker om det är någon uppdatering jag kan ge.

Svara