Switcha nummer?

  • 16 May 2015
  • 10 svar
  • 56 visningar

Jag har ett snik-abonnemang hos Telia vars nummer jag skulle vilja byta mot det som mitt nya Vimla-abonnemang har. Jag vill alltså behålla båda abonnemangen, men byta abonnemangens nummer med varandra. Det nummer som Telia-abonnemanget har är inkört sedan många år.

 

Man kan ju alltid fråga...


10 svar

Användarnivå 4
Emblem +1

Hej @Rolf_Aberg och välkommen!

 

Detta är en svår nöt att knäcka! Har du frågat Telia om dom kan tilldela dig ett nytt nummer på deras abonnemang, samtidigt som dom lägger det nuvarande numret på Telia Refill (och som du därefter flyttar över till Vimla)? Det är den enda utvägen jag ser..

 

/Adnan

Användarnivå 5
Emblem +4

Hej @Rolf_Aberg !

Precis som @Adnan skriver så går det att göra men det behövs något avlastningsabonnemang antingen hos oss eller hos Telia. Sväng förbi chatten så kan vi fixa en lösning. 

Användarnivå 4
Emblem +1

@Rolf_Aberg @Petter

 

Hur gick det med detta? Fick ni till det? Är lite nyfiken på lösningen :smileyhappy:

 

/Adnan

Användarnivå 1

Detta är inte superlätt att ordna, men det går med en del krånglande. 

 

Telia gör inte korsbyten nämligen, så det extra abonnemanget måste ligga hos Vimla. Samtidigt som det inte är möjligt att göra ett nummerbyte på ett kontantkort hos Telia.

 

Ett nummerbyte kostar även 250kr hos Telia. 

Användarnivå 5
Emblem +4

@Adnan jag kan inte dra mig till minnes om @Rolf_Aberg hörde av sig om detta, men det han efterfrågar kan vi ju fixa hos oss. 

Före Petters senaste inlägg hade jag nästan lagt ned för att bita i det sura äpplet och säga upp Telia-abonnemanget. Men, @Petter,  tror du att det finns ett sätt att flytta mitt inarbetade nummer till Vimla-abonnemanget men även behålla Telia-abonnemanget (med nytt nummer)? Det är inte ett kontantkortsabonnemang hos Telia,  utan en äldre typ som inte längre går att teckna.

 

 

Rolf

Användarnivå 5
Emblem +4

@Rolf_Aberg jag vet inte hur Telias affärsregler ser ut vad det gäller att flytta in nya nummer på nedlagda abonnemangsformer, men du kan absolut göra den switch du beskriver. 

 

EDIT: Postade med fel konto först.

Har just talat med Teliaverket. För mitt gamla snikabonnemang gäller att om jag så mycket som petar på det så försvinner det i en rökpuff. Att ta dess befintliga nummer och ge det ett nytt är så mycket mer än att peta på det! Alltså, nu slutar jag krångla. Jag säger upp mitt abonnemang hos Telia och flyttar dess nummer till mitt nya Vimla-abonnemang. För mig skulle 1:a juli vara ett bra datum för att allt skulle kunna vara klart. Funkar det? I vilken ordning gör vi/jag detta?

 

Rolf

Användarnivå 4
Emblem +1

@Rolf_Aberg

Om du inte redan gjort det så ring Telia och säg upp abonnemanget. Understryk att du ska flytta över numret till en annan operatör den 1 juli så att dom kan öppna upp i systemet för en nummerflytt och för att säkerställa att du inte blir av med numret. Därefter beställer du ett Vimla-abonnemang för att få ett sim-kort (du betalar inget för juni månad) men i beställningsflödet väljer du att du vill ha nytt nummer (är bara tillfälligt nummer). Så fort du gjort beställningen mejlar du Vimla på hej@vimla.se och uppger följande uppgifter:

 

- det nummer du vill flytta från Telia till Vimla

- det nummer du valde när du beställde ditt Vimla-abonnemang

- att du vill att flytten ska ske den 1 juli.

 

När Vimla bekräftat att flytten är godkänd behöver du bara vänta på 1 juli. När den dagen väl kommer lägger du bara in Vimlas sim-kort i mobilen och du är igång! Välkommen!

 

/Adnan

Användarnivå 5
Emblem +4

@Rolf_Aberg: Det @Adnan skrev :)

 

@Adnan: mycket utförligt och bra svar. Kudos! 

Svara