Flytta nummer från Wifog till Vimla?

  • 16 October 2015
  • 9 svar
  • 61 visningar

  • Anonymous
  • 0 svar

Jag vet inte om ni känner till gratisoperatören Wifog som nu bestämt sig för att inte längre vara gratis?

 

I alla fall så är det många som nu lämnar Wifog då villkoren där försämrats drastiskt och de kunderna letar efter andra prisvärda alternativ. Vimla har kommit upp i diskussionerna men enligt ett par inlägg på Swedroid har portering från Wifog till Vimla ej lyckats. Däremot har andra lyckats portera från Wifog till bl.a. Telia och Comviq.

 

Finns det någon speciell anledning varför det inte skulle gå att portera ett nummer från Wifog till Vimla?

 

Jag funderar lite på att portera frugans nummer från Wifog till Vimla men jag vill inte påbörja den processen om jag inte tror att det kommer att funka.

 

Till saken hör att supporten på Wifog är i det närmaste obefintlig p.g.a. de är en gratisoperatör med väldigt liten ordning på saker och ting. Inget att räkna med att kunna få någon hjälp därifrån alltså.


9 svar

Användarnivå 6
Emblem +5
Hej!

Problemet är att du måste regga ditt nummer hos wifog innan du kan flytta det. Jag har för mig att någon skrev om man loggar in på sitt wifog, annars får du kontakta wifog kring det.

När det väl är registrerat så är det bara att flytta numret. Då kan du även använda min länk i signaturen för att få lite billigare vimla-abonnemang 😉
Det känns som att Sven redan är medlem och har en egen tipslänk att trycka på ?

Lycka till med porteringen av din frus nummer!

Som jag skrev tidiagre så är supporten från Wifogs sida närmast obefintlig. De som har försökt få svar om portering från Wifog har fått allehanda svävande besked. Några har försökt kontakta Wifog och lämna personnummer som de vill ha kopplat till ab. utan resultat. Så medverkan från Wifogs sida räknar jag inte med.

 

Faktum kvarstår att av de rapporter som framkommit i Swedroids forum så har några lyckats portera till Telia och Comviq, men de som försökt portera till Vimla eller Telenor har misslyckats. Personnummer eller inte verkar inte ha spelat någon roll för utgången.

 

Därav min fråga om det kan finnas någon teknisk eller annan anledning varför porteringar till Telia eller Comviq går bra men inte porteringar till Telenor eller Vimla?

 

F.ö. så har jag en lika bra tipslänk som någon annan... ;)

Användarnivå 6
Emblem +5

Missade tipslänken @Sven men japp nästan 😉 Min tipslänk ger även gratis SMS via saldo.me.. Men det är lite offtopic.

 

Kort och gott så skall 2 villkor vara uppfyllda för att en operatör skall kunna ta över ett nummer av en annan och det är att personummer matchar samt att numret är öppet för flytt.

 

Så antingen har de personerna som flyttat sina nummer haft personnummer registrerade på något vis eller så har Telia/Comviq inte följt de regler som finns. Det sistnämnda jag har svårt att tro har varit fallet. Så troligen har wifogs support lagt till personnummer även om de kanske inte återkommit med svar.

 

Men återigen, har du kollat på wifogs sidor om du själv inte kan lägga till personnummer? Tror jag läste att någon hade gjort det nämligen.

Användarnivå 5
Emblem +4

Bra fråga @Sven! Vi välkomnar såklart alla som vill komma från Wifog till gemenskapen här.

 

Faktum är att vi har exakt samma förutsättningar för nummerflyttar som våra konkurrenter, så det är i praktiken ingen skillnad om man flyttar ett nummer från eller till Vimla eller någon av våra konkurrenter. 

 

Ett nummer måste ju vara registrerat för att det ska kunna flyttas, jag skulle gissa att i det här fallet så är det flera som har haft oregistrerade nummer, försökt flytta till oss vilket inte gått och sedan inte fått hjälp av Wifog med nummerflytten. Då är det inte så konstigt att man tycker att det blir besvärligt och de som lyckas flytta sina nummer utan problem är nog inte lika troliga att dyka upp i dessa trådar på Swedroid :)

 

 

Så, flytta på bara, vi kommer alltid hjälpa till så mycket vi kan med nummerflyttarna och kontakta Wifog direkt om det är något strul. 

Tror Wifog-kunderna kommer att bli nöjda med Vimla!

 

Jag har aldrig satt mig in i Wifog direkt. Men personligen betalar jag hellre för att slippa att se reklam.

Användarnivå 6
Emblem +5

Läste på ett annat forum att Wifog iaf registrerat numret för en person efter att denne kontaktat de. Innan har de ju varit folk som misslyckats med registreringen då Wifog inte velat/kunnat hjälpa till.

 

Så de är inte omöjliga att få att registrera personnummer åt en. Så lyckas man inte så är det bara att stå på sig och ha tålamod!

Halloj där, är från WiFog sedan 2014 januari, då WiFog var absolut perfekta operatör (som en gratisoperatör). Men då, mottagningen var kass men det var lugnt, det är gratis så jag körde med det. Fyllde hemma i WiFi och körde WiFog utanför det. Det gick bra hittills nu där WiFog börjar ändra mycket saker på sista timmen så man hinner inte planera riktigt och hänga med det. Nu gör de betaltjänst, och det är nästan omöjligt att se nu 2-3 reklam i rad då det står upp alltid att titta på senare för att ingen reklam är nämligen kvar??? Dåligt så jag tittade där och här och villa köra med Vimla. Ringer sällan, smsar sällan och använder mestadels Internet tjänster för kommunikationer såsom Facebook, Viber m.m men WiFog har kass mottagning utan varken användbar LTE (4G) son de påstår att de har lagt det (4G fick jag BARA på några få ställen i en STOR stad, när det finns även 4G runt omkring en liten turist stad, men med WiFog så är det noll 4G!

Vill inte snacka heller om 3G, 2G? De här inte äns 2G ? 3G fick jag inte där på min praktikplats tappar jag mottagning ofta och kan ej ringa/smsa/surfa medan andra har nämligen 4G!!! Och surfar!!! Wow, hur som helst. Försöker flytta nummret från WiFog till Vimla, det äe bekräftad och flyttning sker om 2 veckor, hoppas det går felfritt allt. Vimla är super bra med 7gb surf, 60samtal/300sms (eller var det 600sms?) för bara 140kr! Med tipsning kan man få det ner till 100kr eller mer, ska börja värva några vänner efter allt är klart! Det är ju det smartaste billigaste opeeatören man kan hitta med superb kvaliten (vet ej än så länge kvaliten, men tror på Vimla och sina MEDLEMAR ;)) med några tipsningar kan man få sin abonemang nästan GRATIS! Iden är unikt, lätt och beroendeframkallande haha.

Aja, jag är nu en annan Vimlare här som ni kommer kanske se mig oftare runt omkring här, gillar att surrrrfa på såna här trådar/forum sajter 😉
Användarnivå 5
Emblem +4

Varmt välkommen till forumet @Mamikin36! Jag är glad att du hittat rätt :) 

Svara