Betalning faktura från annans konto

  • 3 July 2017
  • 10 svar
  • 366 visningar

Är godman har inget bankid för min huvudman. Önskar E-faktura eller autogiro för att kunna betala från hans konto. Hur gör jag?

Birgit Brännström


10 svar

Användarnivå 6

Vimla erbjuder inte e-faktura i dagsläget. Det finns någon autogirolösning via Klarna men den kräver kanske BankID? Enklast och säkrast brukar vara att dra pengarna från ett bank- eller kreditkort. Kan det vara ett alternativ för din huvudman?

Användarnivå 6
Emblem +6

@mlo När jag testade klarnas autogiro så behövde man bank-id, vet dock inte hur det är nu. @Jan-Gunnar-Richard-Berndes Du kan ju välja faktura som betalsätt och få fakturan till din e-post, vem som helst kan sedan betala fakturan.

@MikaelE. Detta stämmer inte, om man väljer pdf-faktura så kommer man inte åt denna utan en massa krångel med bankID osv., så extremt korkat upplagt!

Klarna hänvisar till säkerhetsaspekten och banklagar osv, men hur ska en pdf-faktura kunna missbrukas, känns som det enda som kan hända är att någon annan (föga troligt) betalar den?

Lite som att förr vara rädd för att någon skulle sno ens räkningar från brevlådan och vara tvungen att ha nån speciell tjänst som erbjöd ett separat räkningsmottagande på nåt säkert ställe för att undvika räkningsstölder..

Användarnivå 6
Emblem +6

@Martin-Johan-Fredrik-Karlberg När jag kollar på Klarna då är det inget krav på bank-id för att logga in utan man kan även logga in med e-postadress eller SMS. Loggade precis in på mina sidor hos klarna med min mailadress och kunde se mina fakturor där. Med andra ord inga krav på bank-id.


Detta styrker ju bara ännu mer hur inkompetenta dom är, satt i telefon med Klarna i över en halvtimme idag för att hitta en lösning för mig att kunna skriva ut och betala min fars Vimla faktura och fick aldrig detta alternativet.

Efter att min far fått ta luren och svara på diverse frågor samt godkänner det jag efterfrågade så skickade dom hans faktura som pdf-fil till min mail. Detta var dock bara en tillfällig lösning och vid nästa månad är vi tillbaka på ruta 1.

Dock verkar ju inloggning via email nästan lika omständigt?


@MikaelE. Provade nu och när jag trycker logga in på Klarnas hemsida så startar deras j***a app och kräver bankID... Använder iPad

@MikaelE. Testade med att radera deras app och då fick jag möjligheten att välja...


Testade att logga in via mail, som sagt, nästan lika krångligt och jag kom inte ens in. Fick upp denna rutan:


Detta stämmer dock inte..

När jag testade och logga in med mobilnumret och försökte betala med ett klick så vill den dock att man verifierar sig med mobilt bankid.

Kan dock hämta hem pdf filen och betala manuellt utan att göra de,funkar bra.

Jag kunde dock logga in med min e-postadress och får upp mina fakturor samt historik för betalda och pågående betalningar.

@Martin-Johan-Fredrik-Karlberg sa:

Testade att logga in via mail, som sagt, nästan lika krångligt och jag kom inte ens in. Fick upp denna rutan:


Detta stämmer dock inte..

Svara