betal med maestro

  • 15 May 2015
  • 15 svar
  • 61 visningar

varf funkar det inte att bet med mitt maestro fr sparbanken skåne


15 svar

@kenthgw

 

Hej! Som jag har förstått det från tidigare disskusioner här på forumet (hittar inte tråden där det disskuterades) så fungerar inte betalningen med alla/vissa electronkort (tex maestro, VISA-online) osv. Det senaste jag hörde var att Vimla skulle se över om det gick att lösa. Men skicka ett mail eller kontakta Vimla via chatten på måndag.

Användarnivå 6
Emblem +5

Det sista jag läste från Vimla var att det skulle fungera med Visa Elektron/Maestro numera. Och troligtvis så är det så att Vimla tillåter det men att banken inte tillåter internetköp från kortet. Detta var även anledningen till att jag avrådde Vimla från att stödja Visa Electron/Maestro vid tidigare tillfälle då det medför mer problem än nytta.

 

För din del så finns det en lösning om du inte har ett Mastercard/Visa-kort och det är att du skapar ett E-kort på internetbanken och använder det. Tänk på att ställa in kortet på ett vettigt sätt så det gäller för flera köp och ett lämligt belopp.

Användarnivå 6
Emblem +6

Här är blogginlägget där vimla säger att de nu har stöd för betalning med Maestro och Visa Electron (https://forumet.vimla.se/t5/Blogg/Releaseinfo-2-4/ba-p/2344 ).

 

Har du kollat så att du har kortet öppet för köp över internet som Michael skriver?

Användarnivå 4
Emblem +1

Jag tolkade hans senare tråd som att han löste betalningen...

 

https://forumet.vimla.se/t5/Supporten/aktivering-efter-bet/m-p/3298

 

/Adnan

Kunde inte lägga in e-kort via Swedbank hos Vimla, fungerade klockrent hos svenska spel och HBO Nordic men vi kom aldrig fram till vad felet låg när jag kontaktade supporten...
Användarnivå 4
Emblem +1

@Labbe_Kga

 

Vad märkligt! Jag har lyckats använda Swedbanks e-kort hos Vimla för två medlemmar. Var inga problem att få igenom och betalningarna funkar utan problem. Var tar det stopp när du försöker lägga in e-kortsuppgifterna?

 

/Adnan

Jag angav det som ett Mastercard och skrev in alla uppgifter och fick ✅i alla rutor och klickade sedan på OK (eller vad det stod) och det började bearbetas men när sidan hade laddats om så stod mina gamla uppgifter fortfarande kvar, har testat att byta ut det med flera webbläsare och med en smartphone, dator och surfplatta.... Det fungerar helt enkelt inte....
Användarnivå 4
Emblem +1

@Labbe_Kga

Vad märkligt! Jag testade precis byta mina kortuppgifter till e-kort (Visa-kort i grunden) och för mig gick det igenom (la in 1 kr som köpgräns och 24 månaders giltighetstid). Hade inte heller problem att byta tillbaka till tidigare inlagda kortuppgifter.

 

Är MasterCard-kortet anslutet till SecureCode? Osäker på om SecureCode krävs för e-kort men värt att testa ifall kortet inte är anslutet till tjänsten.

 

/Adnan

Hej!

 

Måste vara fel hos Vimla när jag ska byta ut mitt kort, det är inte knutet till securecode... Jag skapar ett e-kort som är kopplat till mitt bankkonto i Swedbank...

 

Fungerar klockrent hos:

 

Hallon

HBO Nordic

Netflix

Origin

Svenska Spel

 

Å jag gör på exakt samma sätt här på Vimla som jag gör när jag lägger in mina uppgifter hos ovanstående aktörer, hos Vimla fungerar det inte att spara uppifterna...

Master är best.

Mvh

Ahmra

... alla har inte det kanske

 

Mvh

 

Ahmra

...Visa går inte som verkar

Ahmra

jag tänker åka till banken för ett nytt kort/ Kram

Sisst men inte minst: Tack så mkt Peter!

Mvh

Ahmra

jaG fått ny Elektron med meddelande:

GLÖM INTE ATT

AKTIVERA DITT KORT!

Läs hur du gör på kortförsändelsen eller på

nordea.se/aktivera

 

Mvh

 

Ahmra

Svara