Autogiro utan bankid?

  • 15 November 2019
  • 13 svar
  • 125 visningar

Hej

Ska skaffa abbonenamang till en man på 75 år. Han kan inget om den nya tekniken och har svårt att lära sig nytt. Det måste väl gå att skaffa autogiro utan att han måste ha bankid? Banken säger att det är ett avtal mellan er och honom.

  • Hur gör jag detta åt honom eller hur fixar man det. Han kan inte mail heller.

13 svar

Användarnivå 3
Emblem +1

Hej @Marilemarion!

I dagsläget krävs ett mobilt bankID för att aktivera autogiro hos oss/vår betalpartner Billogram. Detta är på grund av säkerhetsskäl.

Har du några mer frågor eller funderingar är det bara att du hör av dig, antingen här eller till supporten.

Trevlig helg!
Mvh Mimmi

Konstigt.. Man får ju första fakturan via mail. Då måste ju han kunna ta den till sin bank och aktivera autogiro på den fakturan?

@Marilemarion

Användarnivå 3
Emblem +1

@Marilemarion Inte som det ser ut nu, nej. Du behöver aktivera autogiro via fakturan digitalt, och då godkänna med ditt mobila bankID.

Mvh Mimmi

Kan dom inte skicka ut en pappersfaktura till honom så han kan ta den till sin bank och aktivera autogiro? @Mimmi_vimla

Användarnivå 3
Emblem +1

@Marilemarion Tyvärr inte, det enda sättet att i dagsläget aktivera autogiro för betalning är med ett mobilt bankID. Fakturorna skickas endast per mail.

Mvh Mimmi

Så tråkigt att ni inte tagit i beaktande att det finns en hel generation som faktiskt ha svårt för detta. Går det skicka fakturan till någon annan då som kan sköta betalningen? @Mimmi_vimla

Billogram måste ju kunna skicka ut ett avtalspapper till honom där han bara skriver på och godkänner autogiro. Som han sen skickar tillbaka

Banken nämnde detta också

@Mimmi_vimla

Användarnivå 4

@Marilemarion Detta är inget direkt svar men du har inte övervägt att använda betal/kreditkort? Det gör jag för min gamla pappa som inte heller har bankid och det funkar utmärkt.

@Marilemarion sa:

Går det skicka fakturan till någon annan då som kan sköta betalningen? @Mimmi_vimla

Det går att ställa in så fakturorna skickas till en annan epost-adress:

Ändra mailadress för fakturor - Billogram


@Mimmi_vimla


Det är ju löjligt att ni kräver BankID. Jag måste berätta att jag nu behöver leta upp annat bolag för flera bekanta som jag rekommenderat er till. Så ni förlorar många kunder på det sättet ni hanterar det.

Nej det är inte aktuellt. Att erbjuda kortbetalning tycker jag är så långt från säkerhets tänk man kan ha idag. Det är ju verkligen allt annat än säkert och man hör ständigt att man inte ska lämna ur några kortnummer. @Torsten-Roland-Olsson

Framförallt är det ett konstigt system att man inte ens kan lägga upp fakturan som autogiro genom att ta den till sin personliga fysiska bank och låta bakpersobal göra det när man är 74 år och teknikrädd @Daniel-Karlsson242

vad bra, tack så mycket för den informationen @Sven

Svara