69 kronor för 500kb!

  • 4 November 2019
  • 17 svar
  • 29 visningar

Var i Thailand och öppnade telefonen för att kolla mitt bankkonto. Det kostade mig 69 kronor. Dyrt och inte bra Vimla.


17 svar

Användarnivå 4

@Henning-Essén

Vimlas datapaket för Thailand kostar 69 kr och då ingår 250 mb data. Man debiteras alltså 69 kr även om man bara använder 1 kb. Antingen får man ha data igång och debiteras 69 kr/dygn el koppla ifrån och bara använda över wifi. Själv betalar jag mer än gärna 69 kr/dygn eftersom att det är extremt osäkert att använda öppna gratis wifi nätverk.

Användarnivå 6
Emblem +54

@Henning-Essén

Precis som Andyman skrev har vi datapaket i Thailand och du debiteras den fulla kostnaden oavsett hur mycket/ lite du surfat av dessa 250 MB.

Hade det varit ett land i EU/EES är det fria samtal, fria SMS och upp till 10 GB fri data :)

På vimla.se/priser kan du läsa om våra priser för utlandstrafik i alla länder vi har roamingavtal med.

Mvh Emil

Användarnivå 1

Emil,

känns ju verkligen som ett bra svar...

"Hade det varit ett land i EU/EES är det fria..."

Om du som jag ska vara borta i 40dar, och emmelanåt vill kolla mail osv så är 69:-/dan ett j.vla rövarpris.

Användarnivå 6
Emblem +54

Ja, det blir ju dyrt väldigt snabbt men vi har tyvärr inte något bättre roamingavtal i Thailand. Då är oftast ett förbetalt kontantkort som @S-L skrev ett bättre alternativ.

Det är inte alls omöjligt att vi i framtiden kan erbjuda bättre deals för användning utanför EU.

Mvh Emil

Men ni har ju redan ett ypperligt avtal med operatör i Thailand!!!

Varför använder ni inte er av det????????

Klippt från Telenors hemsida:

Surfa som hemma även utanför EU

Om du har abonnemanget Telenor Frihet surfar du dessutom utan extra kostnad i Thailand, Malaysia och Myanmar. Och du som har ett av våra nya abonnemang surfar som hemma i USA, EU/EES, Turkiet, Andorra, Schweiz, Serbien, Montenegro, Thailand, Malaysia och Myanmar.

Användarnivå 6
Emblem +54

@borgus

Telenor erbjuder vissa mer fördelaktiga tjänster som exempelvis roama fritt i Thailand men det är också för att deras abonnemang är dyrare än våra så de har mer marginal att spela på.

Mvh Emil

@Emil_Vimla

????? Förstod du inte?

Jag påvisade ju bara att ni redan har detta, inom huset.

Användarnivå 6

@borgus

Det är ju inte så konstigt. Telenor erbjuder fri roaming i Thailand för vissa, dyrare abonnemang men inte för andra billigare. Det gäller både de billiga abonnemang som säljs under varumärket Telenor och de som säljs under varumärket Vimla. Självklart har Vimla också möjligheten att erbjuda fri roaming i Thailand men marginalerna finns inte med de låga priser som Vimla har, och det oavsett om du ser Vimla som egen operatör eller som ett varumärke under Telenor.

Frågan är ju lite grann vad hela den här cirkusen med Vimlas egna roamingavtal ska vara bra för? Det är ytterligare en fråga vi aldrig får svar på från Vimla-ledningen.

Rent juridiskt är Vimla samma företag som Telenor. Vimla går under samma organisationsnummer som Telenor. Vimla är alltså juridiskt en avdelning inom Telenor. Avtal som gäller för Telenor borde också gälla för Vimla och tvärtom. Vi ser ju också att för Vimla 1.0 är det inga problem att sköta roamingen via Telenors avtal.

Så frågan är återigen vad hela den här cirkusen med Vimlas egna roamingavtal ska vara bra för?

Det jag påpekade var bara @Emil_Vimla ljög när han skrev

"men vi har tyvärr inte något bättre roamingavtal i Thailand"

Det är alltså inte sant. Det är absolut inget "bättre roamingavtal" som behövs!!! Det finns redan helt korrekta avtal. Det handlar om hur de väljer att debitera. De utländska operatörerna har inget alls att säga till om hur Telenor väljer att debitera sina kunder!


Användarnivå 6

@borgus

Du utgår från att Emil talade om de avtal som Vimla/Telenor har med thailändska operatörer. En alternativ, helt rimlig tolkning av det Emil skrev var att de inte har något bättre avtal att erbjuda kunderna. Det var nog så han menade. Jag ser ingen lögn i det.

@mlo

Finns ingen chans att man kan tolka det som nåt annat än att Telenor behöver ett nytt och bättre roamingavtal, och det är en ren lögn. Telenors olika prislistor har INGET ALLS att göra med roamingavtal!!!!!!

Hur mycket Telenor väljer att debitera sina olika kundkategorier har inte de thailändksa operatörerna med att göra.

Telenor tar ut mellan 0kr och 69kr. Det har ju knappast de utländska operatörerna bestämt.

Att då påstå att Telenor behöver ett bättre roamingavtal är alltså en ren och skär lögn och inget annat.

Användarnivå 6

@borgus

Givet kontexten tolkade jag begreppet roamingavtal som avtal mellan Vimla och Vimlas kunder om vad kunderna ska betala när de roamar. Jag tycker också att Emils svar bekräftar att det var så han tänkte.

Men den tolkning som jag gjorde är tydligen inte möjlig, enligt dig.

Användarnivå 6
Emblem +54

@borgus Jag får ursäkta om jag skrev ett otydligt och svårtolkat svar!

Det jag försökte få fram är det som @mlo tolkade, att det är avtalet mellan oss på Vimla och våra användare. Telenors abonnemang kostar mer än det dubbla från Vimlas priser och därför blir marginalerna större.

Vimla hade säkert också kunnat ha bättre lösningar för användning utanför EU men då hade våra abonnemang också kostat därefter.

Det är inte alls omöjligt att vi kommer kunna erbjuda ett dyrare abonnemang där det ingår surf i exempelvis Thailand också. Däremot är det inget vi har på agendan just nu vad jag vet.

Mvh Emil

@mlo

@Emil_Vimla

Det finns NATURLIGTVIS inget roamingavtal mellan Vimla och Vimlas kunder.

Roamingavtal är ett avtal mellan olika operatörer, för att få tillgång till varandras nätresurser. Det ni blandar ihop det med är Användaravtal. Dessa uttryck är juridisk definierade och kan inte bara bollas lite nonchalant med!!!!!

Man kan inte bara hitta på en egen tolkning av ord! Då blir ju diskussioner meningslösa.

Användarnivå 6

@borgus

Jag skulle säga att diskussioner blir meningslösa när man inte försöker förstå varandra. Ibland gör man misstag och väljer fel ord, som jag håller med om att Emil har gjort här. Men ofta är det då möjligt att utifrån kontexten förstå vad den som sa eller skrev något egentligen menade.

@mlo

Om ni skriver ROAMINGAVTAL hur ska nån annan kunna "förstå" att man menar Användaravtal?

Nu har du övergått till ett desperat försvarande till varje pris. Jag ger upp!!!


Svara