Vimla SIM-kort i iPad?

  • 19 December 2014
  • 8 svar
  • 281 visningar

Kan man använda ett Vimla SIM-kort i en iPad för surf?

8 svar

Användarnivå 5
Emblem +4

@@svenerikols jadå, d et går alldeles utmärkt. Det borde stå med i en guide någonstans när jag tänker efter.

Testade med ett Vimla-kort i en "surf-sticka" och en router, funkade inte med automatik som ett Telenor-mobilkontant gjorde.

 

Kom senare på att Vimla-kortet inte funkar med APN internet.telenor.se som var defaultvärde för modemet/routern men Telenor-kortet funkade.

 

Testade detta både på surfstickan/routern och i en mobil, Vimla kortet funkar bara med services.telenor.se

 

Så man måste tydligen ange APN manuellt och då med services.telenor.se som APN eftersom Vimla-kortet inte accepterar internet.telenor.se. 

 

Troligvis måste man även ställa APN manuellt på en iPad för att det skall fungera med ett Vimla-kort.

Användarnivå 5
Emblem +4

Bra forskat och fyndat @@svenerikols

 

Ska se till att få med detta i guiden för internetinställningar.

 

EDIT: texten buggade ur

Användarnivå 1
På en iPad hämtas inställningarna automatiskt, precis som på en iPhone. Samma system ju. :)

Något som vore enklare var om man började med dynamisk APN. Alltså, det spelar ingen roll vilken APN som används - man behöver inte ens fylla i en egentligen. Blir ju enkelt så, men det är ju något som troligtvis ligger på Telenor att ordna. Man slipper ju en del krångel på det sättet! 🙂

På mina surfstickor (testat 2-stycken olika) hämtas det också automatiskt, dvs internet.telenor.se detsamma borde ju också gälla iPad eftersom det inte finns någon annan anledning. Men att ge svaret att ett Vimla mobil-simkort skall fungera i en iPad är troligvis inte helt korrekt. Skulle vara intressant om någon provat detta.

 

Du skriver "På en iPad hämtas inställningarna automatikst, precis som på en iPhone. Samma system ju". Har du testat detta själv i praktiken och kommit fram till om det är services.telenor.se eller internet.telenor.se som hämtas?

Användarnivå 1

Skillnad på USB-modem och surfplattor hur de är konfigurerade. Kommer USB-modem från Telenor är de inställda för internet.telenor.se - kommer de från någon annan operaör behöver de allra flesta fall ställas in manuellt.

 

Jag har testat själv, annars hade jag inte skrivit som jag gjort. Båda på min iPad och Galaxy Tab ställs rätt APN, services.telenor.se, in per automatik - eftersom det är vad som går att hämta från SIM-kortet. Den APN som Vimla använder är också den som används mest för mobilabonnemang hos Telenor, därav känner surfplattor och mobiltelefoner av denna och väljer den.

Ursäkta att jag frågade om du hade provat själv.

Testade just med min 4G-dongel (Huawei E398) från Bredbandsbolaget (Telenor) och det gick fin-fint efter att jag ändrat den till att ansluta via services.telenor.se.

Svara